Κάτοικοι εξωτερικού – Φορολογική δήλωση online

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία περίπου 5.000.000 Ελληνικής καταγωγής πολίτες διαμένουν είναι κάτοικοι εξωτερικού. Ιδιαίτερα όμως τα τελευταία 9 χρόνια παρατηρείται ένα μεγάλο κύμα μετανάστευσης προς χώρες του εξωτερικού, καθώς περισσότεροι από 500.000 Έλληνες αποφάσισαν να μεταναστεύσουν. Μεγάλο ποσοστό τους διατηρούν φορολογικές σχέσεις με την Ελλάδα, καθώς διατηρούν ακίνητα ή κάποιας μορφής εισόδημα κάτι που τους καθιστά άμεσα υπόχρεους για όλες τις φορολογικές διαδικασίες με το δημόσιο.

Γνωρίζοντας την αδυναμία φυσικής παρουσίας σας στην Ελλάδα, μπορούμε να διεκπεραιώσουμε για εσάς όλες τις απαραίτητες διαδικασίες όπως φορολογική δήλωση online χωρίς να επισκεφτείτε την Ελλάδα.

Οι κάτοικοι Εξωτερικού ορίζουν φορολογικό εκπρόσωπο (αντίκλητο) με εξουσιοδότηση (με γνήσιο υπογραφής) ή με πληρεξούσιο έγγραφο, εφόσον δεν διαθέτουν ταχυδρομική διεύθυνση στην Ελλάδα (άρθρο 8 ΚΦΔ).

Ο φορολογικός εκπρόσωπος (αντίκλητος) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ουδεμία ευθύνη για την εκπλήρωση ή μη των φορολογικών υποχρεώσεων του φορολογούμενου. (ΠΟΛ.1283/30-12-2013).

Οι Κάτοικοι Εξωτερικού είναι υπόχρεοι για υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) φορολογική δήλωση online όταν αποκτούν πραγματικό εισόδημα, φορολογούμενο με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. βάσει κλίμακας ή αυτοτελώς) ή απαλλασσόμενο, από πηγές Ελλάδας.

Αντιθέτως, ένας κάτοικος εξωτερικού που διαθέτει π.χ. δευτερεύουσα κατοικία/επιβατικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα ή προβαίνει σε αγορά ακινήτου/αυτοκινήτου στην Ελλάδα, εφόσον δεν αποκτά πραγματικό εισόδημα στη χώρα μας, δεν υποχρεούται σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φορολογική δήλωση online (ΠΟΛ.1067/2015).

Οι Κάτοικοι Εξωτερικού φορολογούνται στην Ελλάδα μόνο για το εισόδημα που προκύπτει στην Ελλάδα και αποκτάται μέσα σε ορισμένο φορολογικό έτος.

Γνωρίζοντας την αδυναμία φυσικής παρουσίας σας στην Ελλάδα, μπορούμε να διεκπεραιώσουμε για εσάς όλες τις απαραίτητες διαδικασίες χωρίς να επισκεφτείτε την Ελλάδα.

Οι Κάτοικοι Εξωτερικού δεν προσκομίζουν αποδείξεις δαπανών, δεδομένου ότι δεν δικαιούνται τη μείωση φόρου που προκύπτει από την κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων (δηλαδή δεν έχουν αφορολόγητο).

Το λογιστικό γραφείο μας παρέχει ενδεικτικά τις παρακάτω υπηρεσίες σε κάτοικους εξωτερικού:

  • Αλλαγή φορολογικής κατοικίας

  • Ορισμός Αντικλήτου – φορολογικού εκπροσώπου

  • Ετήσιας τεκμηρίωσης

  • Φορολογική δήλωση online – Δήλωση Εισοδήματος

  • Φόρο Ακίνητης Περιουσίας

  • Ενημέρωση για επίκαιρα θέματα

  • Παρακολούθηση Εκκρεμών Υποθέσεων

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική απορρήτου.