Νέο Εξοικονομώ Κατ΄ Οίκον 2021

Έγινε η Προδημοσίευση του Οδηγού που αφορά το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021» με σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα.

Ο προϋπολογισμός του κύκλου θα ανέρχεται στα 632 εκατ. ευρώ.

Το ποσοστό ενίσχυσης θα ξεκινά από το 40% και θα φτάνει στο 75%.

Η υποβολή αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ»  ξεκινάει στις 13 Δεκεμβρίου 2021.

Δείτε ΕΔΩ την προδημοσίευση του Οδηγού.

 

«350+  Ενταγμένα Έργα Πελατών μας

6.000.000€+  Δέσμευση Κονδυλίων για όλη την επικράτεια από το Γραφείο μας»

Παρακάτω τα βασικά σημεία του προγράμματος.

Δικαιούχοι

Δικαίωμα ένταξης στο πρόγραμμα έχουν Φυσικά πρόσωπα με εμπράγματο δικαίωμα (πλήρους κυριότητας/επικαρπίας/ψιλής κυριότητας) σε επιλέξιμη κατοικία και εφόσον πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια ενίσχυσης.

Ειδικές περιπτώσεις:
1. Αν κατοικία για την οποία γίνεται η αίτηση, κατά το φορολογικό έτος 2020 ενοικιάζεται/διατίθεται για βραχυχρόνια μίσθωση ή είναι κενή, ή έχει αποκτηθεί πρόσφατα, τότε δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν μόνο ο πλήρης κύριος ή ο επικαρπωτής.
2. Σε περίπτωση ύπαρξης πολλών δικαιούχων εμπράγματων δικαιωμάτων σε επιλέξιμη κατοικία, η αίτηση υποβάλλεται από έναν εκ των δικαιούχων, μετά από συναίνεση των υπολοίπων.

Κατοικίες που επιδοτούνται

Μία κατοικία, προκειμένου να κριθεί επιλέξιμη, πρέπει να πληροί τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1)του προσώπου που τη χρησιμοποιεί.
  • Υφίσταται νόμιμα.
  • Έχει καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ), το οποίο έχει εκδοθεί μετά την 26.11.2017 σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Γ .
  • Δεν έχει κριθεί κατεδαφιστέα.

Ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός συνολικών παρεμβάσεων (ενεργειακής εξοικονόμησης, έξυπνων συστημάτων και ενεργειακής αυτονόμησης) δεν μπορεί να υπερβαίνει:
α) το γινόμενο του 0,9€ επί το σύνολο της εκτιμώμενης ετήσιας εξοικονόμησης πρωτογενούς ενέργειας (kWh) όπως προκύπτει από το Α΄ Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ο εν λόγω περιορισμός θα ελεγχθεί εκ νέου κατά την υποβολή του Β΄ Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης, με βάση την επιτευχθείσα ετήσια εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας kWh),
β) Το γινόμενο του 180€ επί την επιφάνεια κυρίων χώρων (όπως αυτή προκύπτει από το έντυπο Ε9).
γ) Τα 28.000€ για μονοκατοικία/μεμονωμένο διαμέρισμα/διαμέρισμα ως μέρος αίτησης σε πολυκατοικία.

Ποσοστά Επιδότησης Ανά Κατηγορία Εισοδήματος

«Δεν συντονίζετε, δεν ασχολείστε, τα αναλαμβάνουμε όλα εμείς!»

Επιλέξιμες παρεμβάσεις

Τοποθέτηση/αντικατάσταση θερμοκάλυψης κελύφους

Μόνωση Δώματος

Μόνωση Στέγης

Αντικατάσταση Κουφωμάτων

Κλιματιστικά

Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης- ψύξης

Σύστημα Ζεστού Νερού Χρήσης με χρήση ΑΠΕ

Τοποθέτηση Τεντών και Σκιάστρων

Συσκευές διαχείρισης ενέργειας (Smart Home)

Σύστημα Αερισμού

 

Επιλέξιμος Προϋπολογισμός λοιπών δαπανών

Επιπρόσθετα, επιχορηγούνται από το Πρόγραμμα σε ποσοστό 80% της δαπάνης, υπό την προϋπόθεση υπαγωγής της αίτησης σε αυτό και επίτευξης του ελάχιστου ενεργειακού στόχου και της εξοικονομούμενης ενέργειας, οι ακόλουθες λοιπές δαπάνες:

Ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός λοιπών δαπανών δεν μπορεί να υπερβαίνει:
  • Για αίτηση Μονοκατοικίας/Μεμονωμένου διαμερίσματος/διαμερίσματος ως μέρος αίτησης Πολυκατοικίας, τα 2.000€
  • Για αίτηση Πολυκατοικίας, τα 5.000€

Όλες οι ανωτέρω τιμές συμπεριλαμβάνουν Φ.Π.Α.

Τα Κριτήρια Μοριοδότησης

Τα κριτήρια βάσει των οποίων θα γίνεται η προτεραιοποίηση των αιτήσεων και επομένως διαμορφώνεται η Σειρά Κατάταξης είναι ενεργειακά, εισοδηματικά και κοινωνικά. Τα κριτήρια αυτά καθώς και ο αντίστοιχος συντελεστής που διαμορφώνει τη βαρύτητά τους αναγράφονται στον ακόλουθο πίνακα:

*Το ανηγμένο κόστος εξοικονόμησης ενέργειας θα προκύπτει από τη διαφορά στην κατανάλωση βάσει Α ΠΕΑ και σεναρίου προς το προτεινόμενο κόστος παρεμβάσεων.
** Ως Α.Μ.Ε.Α. στο πρόγραμμα λαμβάνονται υπ’ όψιν ο αιτών, ή ο/η σύζυγος (σε περίπτωση οικ. εισοδήματος)
***Αναγκαίο πρόσφατο (εντός εξαμήνου) Πιστοποιητικό Πολυτεκνικής Ιδιότητας της ΑΣΠΕ και πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
Η εξίσωση υπολογισμού βαθμολογίας από τον οποίο θα προκύπτει η Σειρά Κατάταξης βάσει και των ανωτέρω κριτηρίων είναι ο εξής:
Βαθμολογία= Κ1∙ 50% + Κ2∙ 7% +Κ 3∙ 5% +Κ4∙ 3% + Κ5∙ 14% + Κ6∙ 7% + Κ7∙ 7% + Κ8∙ 7%

Αμέσως μετά την υποβολή της αίτησης θα γνωστοποιείται στον Αιτούντα η βαθμολογία που συγκέντρωσε βάσει του ανωτέρω αλγορίθμου. Η βαθμολογία γίνεται επί απόλυτων τιμών. Από αυτή θα προκύψει και η σειρά της αίτησης στην Κατάταξη (κατά φθίνουσα σειρά). Η σειρά κατάταξης κάθε αίτησης θα γνωστοποιηθεί αφού κλείσει η περίοδος υποβολής των αιτήσεων και ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των αιτήσεων.


Στο Office4you στη Μυτιλήνη έχοντας διαχειριστεί περισσότερες από 350 αιτήσεις του προγράμματος Εξοικονομώ Κατ΄ Οίκον τα τρία προηγούμενα χρόνια και δεσμεύοντας πάνω από 6 εκ. ευρώ αναλαμβάνουμε σε συνεργασία με εξειδικευμένους μηχανικούς , ενεργειακούς επιθεωρητές και πιστοποιημένα συνεργεία την υποβολή της αίτησης  σας στο πρόγραμμα καθώς την Χρηματοδότηση του, τον συντονισμό και την Πλήρη Κατασκευή με το κλειδί στο χέρι.  Εμείς αναλαμβάνουμε το σχεδιασμό του έργου σας, από την αρχή έως το τέλος, σε όλα τα επιμέρους στάδιά του. Εσείς κερδίζετε χρήμα, χρόνο και ενέργεια!

Βρείτε μας:

Ελ. Βενιζέλου 21 – Μυτιλήνη | T: 2251034460 & 2251055625 | Email: info@office4you.gr

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική απορρήτου.