05 Απρ
Διάφορα
Το κατάστημα WIND Μυτιλήνης συμμετέχει στο πρόγραμμα Ψηφιακής Μέριμνας

Το κατάστημα WIND Μυτιλήνης συμμετέχει στο πρόγραμμα Ψηφιακής Μέριμνας

Για να δουν το μέλλον τους τα παιδιά

χρειάζονται ΔΙΚΑΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ!

Είσαι μαθητής, σπουδαστής ή φοιτητής; Το κατάστημα WIND της Μυτιλήνης στηρίζει το πρόγραμμα Ψηφιακής Μέριμνας που έχει στόχο την υποστήριξη μαθητών, σπουδαστών και φοιτητών για την αγορά ηλεκτρονικών συσκευών για ευκολότερη και ισότιμη πρόσβαση στην εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση.

Μέσω του προγράμματος θα διατεθούν πάνω από 112 εκατ. ευρώ σε vouchers για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού από πάνω από 560.000 νέους, με σκοπό την ενδυνάμωση των ψηφιακών δεξιοτήτων όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας και την επίτευξη ενός συμπεριληπτικού ψηφιακού εκπαιδευτικού μοντέλου.

  • Τι είναι το Πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» & πόσο διαρκεί ;

Το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» έχει ως στόχο την υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας με σύγχρονα ψηφιακά μέσα, τη διευκόλυνση της πρόσβασης των παιδιών σε ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό και την περαιτέρω ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων τους. Θα χορηγεί σε δικαιούχους επιταγή (voucher) ύψους 200€, η οποία μπορεί να εξαργυρωθεί για την απόκτηση desktop, laptop ή tablet. Το voucher θα μπορεί να εξαργυρωθεί τόσο σε φυσικά καταστήματα, εφόσον λειτουργούν, όσο και online. Η πλατφόρμα για την κατάθεση των αιτήσεων με σκοπό την απόκτηση των voucher ανοίγει στις 5 Απριλίου 2021. Σε πρώτη φάση θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση οικογένειες οι οποίες έλαβαν το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία το έτος 2020. Στη δεύτερη φάση, η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τους υπόλοιπους δικαιούχους, που πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια του προγράμματος. Η εξαργύρωση του voucher φημολογείται ότι μπορεί να γίνει από τις 12/04 και μετά. Τέλος ως ημερομηνία γενικής λήξης του Προγράμματος, ορίζεται η Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021.

 

  • Ποιοι οι δικαιούχοι & τι πρέπει να γνωρίζουν

Σκοπός του προγράμματος είναι η κάλυψη των αναγκών νέων σε κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα. Μέσω του προγράμματος θα επιδοτηθούν μαθητές και φοιτητές από 4 έως 24 ετών. Υπολογίζεται πως το voucher των 200€ θα υποστηρίξει περίπου 560.000 νέους από 325.000 οικογένειες. Το πρόγραμμα έχει σα στόχο την υποστήριξη των οικονομικά αδύναμων οικογενειών για αυτό και τα βασικά κριτήρια είναι εισοδηματικά. Δικαιούχοι του προγράμματος, είναι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000€. Το voucher έχει αξία 200€ και η κάθε οικογένεια που πληροί τα κριτήρια θα λάβει ένα voucher για κάθε παιδί από 4 έως 24 ετών το οποίο είναι μαθητής ή φοιτητής στην Ελλάδα.

  • Πως μπορώ να αγοράσω μέσω του προγράμματος «Ψηφιακής Μέριμνας» ;

Το πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα θα υλοποιηθεί μέσω ειδικής πλατφόρμας στο https://www.digital-access.gov.gr/. Μέσω αυτής θα κατατίθεται η σχετική αίτηση και θα λαμβάνεις τον αριθμό που αντιστοιχεί στο voucher σου. Με το που λάβεις το voucher φημολογείται πως μπορείς να κάνεις την εξαργύρωσή του από 12/04  τηλεφωνικά στο 2251042476  και φυσικά στο κατάστημα μας στην Ελ. Βενιζέλου 13-17 στη Μυτιλήνη, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Αν είσαι δικαιούχος του προγράμματος, συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα για να έχεις άμεση ενημέρωση σχετικά με το πώς θα μπορείς να εξαργυρώσεις το voucher.

Κατάστημα WIND Μυτιλήνης – Ελ. Βενιζέλου 13-17

Τηλ. 2251042476

 

Παροχή υπηρεσιών που ανταποκρίνονται όχι μόνο στις ανάγκες του σήμερα, αλλά και σε μελλοντικές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
06 Μαρ

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Πότε ξεκινούν – Ποιοι θα δουν φορολοεαφρύνσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
27 Φεβ

Οι Φορολογικές αλλαγές στη Βραχυχρόνια μίσθωση για το 2024. Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
19 Οκτ

Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας ηλικίας 30-55 ετών της ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ