27 Ιούν
Ανάπτυξη
Έρχεται βοήθεια 6 εκατ. ευρώ σε άπορους – Όλες οι λεπτομέρειες του προγράμματος

Έρχεται βοήθεια 6 εκατ. ευρώ σε άπορους – Όλες οι λεπτομέρειες του προγράμματος

Νέο πρόγραμμα εγκρίθηκε από το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, σχετικά με προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (TEBA) για την διαχειριστική περίοδο 2018-2019, για την Κρήτη.

Πρόκειται για την ουσιαστική βοήθεια προς τους άπορους που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τους δήμους και τους κοινωνικούς εταίρους, το ύψος της οποίας για το νέο πρόγραμμα ανέρχεται σε 6.035.480 ευρώ.

Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα να συνεχισθούν οι ενέργειες για την εξασφάλιση προϊόντων παντοπωλείου (ρύζι, μακαρόνια, αλεύρι, φακές, κρέας κ.α.) και βασικών ειδών υλικής συνδρομής (σαμπουάν, χαρτί υγείας, οδοντόκρεμα, οδοντόπαστα κ.ά.) για την διαχειριστική περίοδο 2018-2019 για όλους τους δικαιούχους.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι οι ωφελούμενοι ενταγμένοι μέσω της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α.), οι οποίοι, εκτός από Κοινωνικό Επίδομα Απόρων, θα λαμβάνουν επίδομα από το ΤΕΒΑ, τρόφιμα και βασικά είδη υλικής συνδρομής από το ίδιο πρόγραμμα, ενώ θα συμμετέχουν και στις δράσεις των συνοδευτικών μέτρων που θα υλοποιηθούν στην Περιφέρεια Κρήτης.

Τι είναι το ΤΕΒΑ

Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα τα οποία συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων και υλοποιείται στο σύνολο της χώρας. Το πεδίο εφαρμογής του ΤΕΒΑ εξειδικεύεται στην Ελλάδα μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ I).

Η εφαρμογή του προγράμματος ολοκληρώνεται την 31η Δεκεμβρίου 2020. Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω Κοινωνικών Συμπράξεων και οι ωφελούμενοι επιλέγονται σύμφωνα με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

 

πηγή: Newsbomb.gr

Παροχή υπηρεσιών που ανταποκρίνονται όχι μόνο στις ανάγκες του σήμερα, αλλά και σε μελλοντικές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
06 Μαρ

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Πότε ξεκινούν – Ποιοι θα δουν φορολοεαφρύνσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
27 Φεβ

Οι Φορολογικές αλλαγές στη Βραχυχρόνια μίσθωση για το 2024. Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
19 Οκτ

Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας ηλικίας 30-55 ετών της ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ