26 Νοέ
Ανάπτυξη
5 σημαντικά πράγματα που θα πρέπει να έχετε καταφέρει πριν τα 30

5 σημαντικά πράγματα που θα πρέπει να έχετε καταφέρει πριν τα 30

Υπάρχουν πολλά μαθήματα που παίρνει ένας άνθρωπος στην ζωή του. Και, όπως είναι αναμενόμενο, κάποια από αυτά έρχονται σε νεαρή ηλικία.

Ποια είναι λοιπόν εκείνα τα πράγματα που θα πρέπει κάποιος να έχει καταφέρει πριν φτάσει 30 ετών και που θα τον βοηθήσουν στην υπόλοιπη ζωή του;

Μια σχετική απάντηση έδωσε η μηχανικός Miranda Marcus μέσω του Quora.

Αποδεχθείτε τον εαυτό σας

Είναι σημαντικό να αποδεχθείτε τον εαυτό σας και να εργάζεστε συνεχώς προς αυτό. Αν και κάτι τέτοιο είναι καλύτερο να έχει ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας, οι περισσότεροι άνθρωποι καλούνται να το πετύχουν ως ενήλικοι. Και όσο πιο γρήγορα το καταφέρει κάποιος, τόσο το καλύτερο, καθώς δεν υπάρχει λόγος να μισείτε τον εαυτό σας, πόσο μάλλον για πράγματα που δεν μπορούν να αλλάξουν.

Ανακαλύψτε τον εαυτό σας

Όσο σημαντικό είναι να αποδεχθείτε τον εαυτό σας, άλλο τόσο είναι να τον ανακαλύψετε εις βάθος. Μέχρι τα τριάντα, θα έχετε σίγουρα πολλές εμπειρίες για να μάθετε πως αντιμετωπίζετε την αποτυχία, τα διάφορα εμπόδια και τις πιθανές απογοητεύσεις. Οι συγκεκριμένες εμπειρίες θα είναι εξαιρετικά σημαντικές για να ανακαλύψετε τον εαυτό σας και το τι σας κάνει πραγματικά ευτυχισμένο.

Αφιερωθείτε σε κάτι

Είναι σημαντικό να έχετε έναν στόχο μέσω του οποίου θα μάθετε για την αποτυχία και τα διάφορα εμπόδια της ζωής, ανακαλύπτοντας στην πορεία και τον εαυτό σας. Βρείτε ένα χόμπι, μια απασχόληση, κάτι που σας ευαισθητοποιεί, για να αφιερώσετε τον χρόνο και την ενέργεια σας. Κάτι που δεν θα το κάνετε για να επιβεβαιώσετε τις προσδοκίες των άλλων αλλά κυρίως τις δικές σας.

Κάντε κάτι που σας τρομάζει

Μην αφήνετε τους φόβους να σας περιορίζουν και να βάζουν όρια για όλη σας την ζωή. Η αντιμετώπιση μιας φοβίας θα σας δώσει αυτοπεποίθηση και θα σας αποδείξει πως μπορείτε να κάνετε αυτό που κάποτε δεν μπορούσατε ούτε καν να σκεφτείτε. Και δεν μιλάμε για κάτι επικίνδυνο, κάτι που θα ενεργοποιήσει το ένστικτο αυτοσυντήρησης, αλλά για κάτι που φοβάστε εσείς οι ίδιοι, μοναδικό για τη δική σας ψυχολογία. Ακόμη και αν αυτό είναι το να μιλήσετε μπροστά σε ένα μεγάλο κοινό.

Οργανώστε ένα πλάνο

Στα 30 σας μπορεί να μην έχετε κατασταλάξει γύρω από το τι θέλετε από την ζωή σας, αλλά είναι απαραίτητο να έχετε ένα γενικό πλάνο, μια στόχευση, όπως για παράδειγμα τον τρόπο με τον οποίο θα ανταπεξέλθετε οικονομικά. Σε όλα αυτά, θα πρέπει να συμπεριλάβετε και το εάν θέλετε οικογένεια, παιδιά και το εάν θα είστε σε ένα μέρος ή θέλετε να επισκεφθείτε και να γνωρίσετε πολλούς τόπους.

Πηγή: epixeiro.gr
Παροχή υπηρεσιών που ανταποκρίνονται όχι μόνο στις ανάγκες του σήμερα, αλλά και σε μελλοντικές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
06 Μαρ

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Πότε ξεκινούν – Ποιοι θα δουν φορολοεαφρύνσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
27 Φεβ

Οι Φορολογικές αλλαγές στη Βραχυχρόνια μίσθωση για το 2024. Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
19 Οκτ

Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας ηλικίας 30-55 ετών της ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ