03 Ιούλ
Ανάπτυξη
Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους – Ποιους αφορά

Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους – Ποιους αφορά

Μεγάλο πρόγραμμα με ωφελούμενους 10.000 ανέργους ηλικίας 18 – 29 ετών εφαρμόζεται από τον ΟΑΕΔ. Πρόκειται για πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση χιλιάδων ανέργων. Μάλιστα, έμφαση θα δοθεί ιδιαίτερα στους πτυχιούχους Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Πανεπιστημιακού αλλά και Τεχνολογικού Τομέα.

Σημειώνεται πως οι 6.000 θέσεις εργασίας αφορούν αποκλειστικά εγγεγραμμένους ανέργους, πτυχιούχους ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα και οι υπόλοιπες 4.000 θέσεις αφορούν εγγεγραμμένους ανέργους των υπόλοιπων εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Ειδικότερα, ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών πριν από την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ αλλά και μακροχρόνια άνεργοι, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών μέχρι την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ. Παράλληλα, στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν και άνεργοι, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον μιας ημέρας πριν από την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2, δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

 

 

Πηγή: Newsbomb.gr

Παροχή υπηρεσιών που ανταποκρίνονται όχι μόνο στις ανάγκες του σήμερα, αλλά και σε μελλοντικές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
06 Μαρ

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Πότε ξεκινούν – Ποιοι θα δουν φορολοεαφρύνσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
27 Φεβ

Οι Φορολογικές αλλαγές στη Βραχυχρόνια μίσθωση για το 2024. Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
19 Οκτ

Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας ηλικίας 30-55 ετών της ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ