12 Ιούλ
Ανάπτυξη
Πόσο φροντίζουμε σήμερα για την ασφάλεια των σπιτιών μας;

Πόσο φροντίζουμε σήμερα για την ασφάλεια των σπιτιών μας;

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα τελευταία χρόνια οι ζωές χιλιάδων Ελλήνων άλλαξαν, λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα μας.

Κάποιοι στερήθηκαν περισσότερα και άλλοι πιο λίγα. Το σίγουρο είναι, όμως, πως όλοι αισθανθήκαμε λιγότερο ασφαλείς σε πολλά επίπεδα και μάλιστα, ακόμη και μέσα στα ίδια μας τα σπίτια.

Παρά το γεγονός ότι για την πλειονότητα των Ελλήνων το σπίτι αποτελεί το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο, τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η κρίση έφεραν -μεταξύ άλλων- αλλαγές όσον αφορά στο κομμάτι των ελληνικών κατοικιών και δη, της προστασίας τους. Οι κίνδυνοι και οι απαιτήσεις που χιλιάδες οικογένειες κλήθηκαν -και καλούνται- να καλύψουν είναι πολλοί και δυστυχώς, λόγω του κλίματος της έντονης αβεβαιότητας που επικρατεί, η ασφάλιση ενός σπιτιού έφτασε να θεωρείται ένας είδος πολυτέλειας εν έτει 2018!

Το πρόβλημα με τα στεγαστικά

Είναι ευρέως γνωστό ότι στις μέρες μας η ασφάλεια του σπιτιού είναι απαραίτητη και δεν πρέπει να παραβλέπεται, ενώ στην περίπτωση στεγαστικού δανείου επιβάλλεται από τις τράπεζες. Ωστόσο, εκείνο που δεν γνωρίζουν πολλοί συμπολίτες μας και το οποίο μπορεί σίγουρα να τους βοηθήσει όσον αφορά στην προστασία της κατοικίας τους είναι ότι σήμερα υπάρχουν πολλές επιλογές για την ασφάλιση ενός σπιτιού πέρα από εκείνες που προσφέρουν οι τράπεζες. Για παράδειγμα, πολλοί είναι οι δανειολήπτες οι οποίοι ασφαλίζουν τις κατοικίες τους χωρίς να ενημερώνονται για τις διαθέσιμες εναλλακτικές γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα, να πληρώνουν περισσότερα χρήματα και να «ασφυκτιούν»! Η αλήθεια είναι, όμως, πως για τους κατόχους στεγαστικών δανείων, η ασφάλιση εκτός τραπεζών αποτελεί μια ιδιαίτερα συμφέρουσα επιλογή καθώς υπάρχουν προγράμματα που τους συμφέρουν περισσότερο από οικονομική άποψη -και όχι μόνο.

m1 copy copy

Σπίτια χωρίς ασφάλεια για πυρκαγιές και σεισμούς

Πέρα από το θέμα των στεγαστικών δανείων, ένα ακόμη ζήτημα που προκαλεί ανησυχία είναι το ότι σε μια σεισμογενής χώρα όπως η Ελλάδα, ένα μεγάλο ποσοστό των κτηρίων δεν είναι ασφαλισμένα. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και σε ό,τι έχει να κάνει με τις πυρκαγιές! Κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού ο κίνδυνος να ξεσπάσει πυρκαγιά και να απειλήσει κατοικημένες περιοχές είναι μεγάλος, ειδικότερα κοντά σε δασικές ή αγροτικές εκτάσεις. Αίσθηση προκαλεί, λοιπόν, το γεγονός ότι στην Ελλάδα του σήμερα πολλά κτήρια και σπίτια δεν είναι προστατευμένα από αυτούς τους σοβαρούς και δυστυχώς συνηθισμένους για τα ελληνικά δεδομένα κινδύνους.

m2 copy copy

Η σημασία της ενημέρωσης και η ανάγκη λήψης μέτρων

Είναι ξεκάθαρο ότι για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα με την ασφάλεια των ελληνικών σπιτιών, η ενημέρωση έχει μεγάλη σημασία, όπως επίσης και οι διαδικασίες οι οποίες ακολουθούσαμε στο παρελθόν. Γιατί; Διότι σε αντίθεση με τα περασμένα χρόνια, η ασφάλιση ενός σπιτιού στις μέρες μας δεν συνιστά μια πολύπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία. Αντιθέτως, πλέον γίνεται απευθείας από την εταιρεία και μάλιστα μπορεί να πραγματοποιηθεί με ένα απλό τηλεφώνημα. Το γεγονός, λοιπόν, ότι το επίπεδο της αμεσότητας είναι πλέον τόσο υψηλό, μπορεί από μόνο του να διευκολύνει κατά πολύ την κατάσταση για όλους.

Αυτός είναι ο λόγος που είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι σήμερα υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι αγνοούν τις διαθέσιμες -και περισσότερο συμφέρουσες- επιλογές και ως εκ τούτου, θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του σπιτιού τους -αλλά και της… τσέπη τους.

m3 copy

Ευτυχώς, πλέον υπάρχουν ασφαλιστικά προγράμματα και κυρίως συμφέρουσες προσφορές που ανταποκρίνονται στα οικονομικά δεδομένα της εποχής -είτε πρόκειται απλώς για ένα κτίριο, είτε για κύρια, δευτερεύουσα ή εξοχική κατοικία.

Η ανάγκη να αναλάβουμε τις ευθύνες και τα μέτρα μας είναι μεγάλη και παρά τις δυσκολίες, καλό είναι να μην αμελούμε το γεγονός ότι στα σπίτια μας πρέπει να αισθανόμαστε ασφαλείς κάθε στιγμή. Σίγουρα υπάρχουν πολλά σημεία τα οποία πρέπει να προσέξουμε όσον αφορά στην ασφάλεια της κατοικίας μας και την κάλυψη των αναγκών μας. Δεν υπάρχει, όμως, αμφιβολία ότι πρέπει να εξετάζουμε πάντα όλες τις επιλογές και δη, τις πιο σύγχρονες.

 

πηγή: newsbomb.gr

Παροχή υπηρεσιών που ανταποκρίνονται όχι μόνο στις ανάγκες του σήμερα, αλλά και σε μελλοντικές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
06 Μαρ

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Πότε ξεκινούν – Ποιοι θα δουν φορολοεαφρύνσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
27 Φεβ

Οι Φορολογικές αλλαγές στη Βραχυχρόνια μίσθωση για το 2024. Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
19 Οκτ

Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας ηλικίας 30-55 ετών της ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ