19 Οκτ
Επιδόματα
ΟΑΕΔ: Νέο Πρόγραμμα προσλήψεων 3.000 ανέργων έως 30 ετών

ΟΑΕΔ: Νέο Πρόγραμμα προσλήψεων 3.000 ανέργων έως 30 ετών

Νέο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας με 100% επιδότηση για 3.000 ανέργους 18-30 ετών στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Το Πρόγραμμα 

Ξεκινούν τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου και ώρα 13:00 οι αιτήσεις για το πρόγραμμα προσλήψεων 3.000 ανέργων από τον ΟΑΕΔ. Οι ηλικίες στις οποίες απευθύνεται το πρόγραμμα είναι από 18-30 ετών, σε μία προσπάθεια του κράτους για ανάσχεσης της ανεργίας νέων ανθρώπων και προώθησης της απασχόλησης. Στόχος είναι η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας μέσω της απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας και η αντιμετώπιση της διαρροής επιστημονικού εργατικού δυναμικού. Η διατήρηση του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού απασχολεί ιδιαίτερα τον κρατικό τομέα καθώς η λεγόμενη «διαρροή εγκεφάλων» αποτελεί μάστιγα της εποχής μας. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στις  20.000.000 ευρώ και θα καλυφθεί από πόρους του ΟΑΕΔ. 

Διάρκεια του Προγράμματος 

Το πρόγραμμα έχει προκαθορισμένη διάρκεια 7 μηνών. Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει σε 3.000 ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Όροι και Προϋποθέσεις 

  • Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού, δημοσίου και κοινωνικού τομέα, που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».
  • Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εργοδότες που επιθυμούν νέο προσωπικό. 
  • Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη εργοδότη στο πρόγραμμα, είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού του κατά τη διάρκεια ενός τριμήνου ,πριν από την ημερομηνία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
  • Οι εργοδότες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν εντάσσονται στο πρόγραμμα, ανάλογα με το προσωπικό που απασχολούν, ως εξής: 

Για την καλύτερη κατανόηση των προαναφερόμενων παρατίθενται τα εξής παραδείγματα:

  1. Μικροεπιχείρηση χαρτικών ειδών (ιδιωτικός τομέας) στην Κομοτηνή, ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων. Η επιχείρηση διαθέτει προσωπικό πέντε ατόμων. Συνεπώς η συγκεκριμένη μικροεπιχείρηση θα γίνει φορέας ωφέλειας για δύο άτομα, μέσω του προγράμματος. 
  2. Πρακτορείο Αθήνας της ΔΕΗ (δημόσιος τομέας) ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο πρόγραμμα πρόσληψης ανέργων του ΟΑΕΔ. Το συγκεκριμένο πρακτορείο σήμερα μπορεί και επιθυμεί να συμπεριλάβει άτομα στο προσωπικό του. Ο αριθμός υπαλλήλων που εργάζονται στο συγκεκριμένο κεντρικό πρακτορείο των Αθηνών ανέρχεται σε 65 άτομα. Τα άτομα που αντιστοιχούν στο προσωπικό αυτό είναι 65*20%=13 ωφελούμενοι.                     
  3. Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση (Μ.Κ.Ο.) (κοινωνικός τομέας) μεγάλου μεγέθους (απασχολεί 56 άτομα) στη Θεσσαλονίκη επιθυμεί τη συμμετοχή της στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Η επιχείρηση παρακολουθεί τη πορεία του προγράμματος είναι ενήμερη για τις ημερομηνίες και τον τρόπο υποβολής και σε αυτή τη φάση της επιθυμεί νέο προσωπικό. Πριν δύο μήνες η συγκεκριμένη Μ.Κ.Ο. λόγω της κοινωνικοοικονομικής κρίσης και της δυσκολίας που αντιμετωπίζουν πολλές Μ.Κ.Ο. στην προσπάθεια τους να κερδίσουν τα απαραίτητα έσοδα, αναγκάστηκε να απολύσει προσωπικό ( 4 υπαλλήλους). Δεδομένου ότι αυτή η πράξη παραβαίνει την 3ή προϋπόθεση ( όπως αυτή αναφέρεται παραπάνω: Όροι και Προϋποθέσεις του Προγράμματος), η αίτησή της θα απορριφθεί. 

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Office4you στα τηλ 2251034460 , 2251055625 ή στο info@office4you.gr.

Παροχή υπηρεσιών που ανταποκρίνονται όχι μόνο στις ανάγκες του σήμερα, αλλά και σε μελλοντικές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
06 Μαρ

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Πότε ξεκινούν – Ποιοι θα δουν φορολοεαφρύνσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
27 Φεβ

Οι Φορολογικές αλλαγές στη Βραχυχρόνια μίσθωση για το 2024. Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
19 Οκτ

Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας ηλικίας 30-55 ετών της ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ