14 Ιούν
Μη κατηγοριοποιημένο
ΟΑΕΔ: Τι ισχύει για τις απουσίες εργαζόμενων στην κοινωφελή εργασία

ΟΑΕΔ: Τι ισχύει για τις απουσίες εργαζόμενων στην κοινωφελή εργασία

Τι ισχύει για τις απουσίες εργαζόμενων στην κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ.

Διευκρινίσεις σχετικά με τη δυνατότητα απουσιών των ωφελουμένων των ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ του ΟΑΕΔ.

1. Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο (ΚΥΑ 6.15107/5.12840/7-12-2016- ΦΕΚ 3975/Β/12-12-2016) οι ωφελούμενοι επιτρέπεται να απουσιάζουν από το Πρόγραμμα δύο (2) ημέρες μηνιαίως. Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια του μήνα απασχόλησης ο ωφελούμενος μπορεί να απουσιάσει δύο μέρες κατόπιν σχετικής αίτησης στον επιβλέποντα φορέα και ανάλογης έγκρισης από αυτόν. Το δικαίωμα δύναται να ασκείται κατά τη διάρκεια και πριν την ολοκλήρωση του κάθε μήνα (δηλαδή και του πρώτου μήνα απασχόλησης). Επίσης, σε περίπτωση μη άσκησης του δικαιώματος διήμερης ανά μήνα απουσίας, ο ωφελούμενος δικαιούται να μεταφέρει το δικαίωμά του αυτό στον επόμενο ή τους επόμενους μήνες απασχόλησής του.

2. Διευκρινίζουμε ότι οι ημέρες απουσίας από το Πρόγραμμα Κατάρτισης ΔΕΝ είναι συμπληρωματικές ΑΛΛΑ υπολογίζονται στο σύνολο των επιτρεπόμενων απουσιών και αδειών που προβλέπονται στην παράγραφο 8.4 του άρθρου 8 της προαναφερόμενης ΚΥΑ. Αυτό σημαίνει ότι όταν χορηγείται π.χ αναρρωτική άδεια κατόπιν έγκρισης του επιβλέποντα φορέα, ο ωφελούμενος δεν μπορεί να παρακολουθεί τις ημέρες αυτές πρόγραμμα κατάρτισης.

Η ημέρα των εξετάσεων (κανονικών και επαναληπτικών) δεν είναι ημέρα κατάρτισης και συνεπώς οι ωφελούμενοι θα πρέπει μετά το πέρας των εξετάσεων να επιστρέφουν στην Υπηρεσία τους, για τις υπόλοιπες ώρες της απασχόλησης τους.

Παροχή υπηρεσιών που ανταποκρίνονται όχι μόνο στις ανάγκες του σήμερα, αλλά και σε μελλοντικές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
06 Μαρ

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Πότε ξεκινούν – Ποιοι θα δουν φορολοεαφρύνσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
27 Φεβ

Οι Φορολογικές αλλαγές στη Βραχυχρόνια μίσθωση για το 2024. Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
19 Οκτ

Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας ηλικίας 30-55 ετών της ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ