19 Δεκ
Ανάπτυξη
5 Tips για ταλαντούχους στο networking

5 Tips για ταλαντούχους στο networking

Αν είσαι από αυτούς που έχουν φυσικό χάρισμα και ανάγκη τις γνωριμίες και την επικοινωνία με τους ανθρώπους γύρω τους, αν είσαι εξωστρεφής και σου αρέσει να γνωρίζεις ανθρώπους και να καλλιεργείς σχέσεις, τότε σίγουρα πρέπει να αξιοποιήσεις την ευκολία που έχεις.

Παρακάτω είναι μερικά από τα tips του αποτελεσματικού networking, και αφού το κάνεις με ευχαρίστηση, τουλάχιστον χτίζε εικόνα και αξιοπιστία, και… πού ξέρεις; Μπορεί να σου χρειαστεί για τους δικούς σου στόχους και τα δικά σου προσωπικά σχέδια!

1. Δουλειά- δουλειά – δουλειά

Παρότι πιστεύεις ότι είσαι γεννημένος networker μάθε να προετοιμάζεσαι καλά πριν οποιαδήποτε νέα ή υφιστάμενη επαφή. Στις μέρες μας λέγεται google και θα σου λύσει τα χέρια πολλαπλώς: πληροφορίες για τον άλλο, πληροφορίες για το project που ασχολείται εκείνη την εποχή, τα ενδιαφέροντά του, τις συνεργασίες του, τους πελάτες του, οτιδήποτε θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις εύστοχο small talk τα πρώτα 2 λεπτά που θα μιλήσεις.

2. Κάνε τις σωστές ερωτήσεις

Στους ανθρώπους αρέσει να μιλούν για τα πράγματα που τους παθιάζουν στη δουλειά τους. Εχοντας κάνει καλό research για τον άλλο, κάνε του τις σωστές (και διακριτικές) ερωτήσεις που θα τον κάνουν να αισθανθεί ακόμη καλύτερα και θα σου μιλήσει με ενδιαφέρον.

3. Σημείωνε

Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις αφού κάποιος σου έχει μιλήσει για τα σχέδιά του είναι να μη θυμάσαι αυτά που σου έχει πει την επόμενη φορά που θα επικοινωνήσεις. Στην ανάγκη σημείωσε μερικές λέξεις στην κάρτα του άλλου ή στείλε email στον εαυτό σου από εκεί που βρίσκεσαι. Ευτυχώς η τεχνολογία μας προσφέρει πολλούς τρόπους οργάνωσης.

«Φέρσου στον άλλο όπως θα ήθελε εκείνος να του φερθείς»

4. Follow up

Όταν ανοίγεις πολλά «μέτωπα», ειδικά σε μια μεγάλη εκδήλωση που μιλάς με πολύ κόσμο, οργανώσου ώστε να αξιοποιήσεις τις επαφές που έκανες. Θέλει τέχνη, δημιουργικότητα και ενθουσιασμό. Όλοι οι άνθρωποι εκτιμούν ένα μικρό χαιρετισμό ως κίνηση follow up στη γνωριμία, και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει αυτό ανάλογα με τον τύπο σας και κυρίως ανάλογα με τον τύπο του ανθρώπου που προσεγγίσατε. Θυμηθείτε έναν άλλο χρυσό κανόνα του networking που δεν λέει… «φέρσου στον άλλο όπως θα ήθελες να σου φερθεί εκείνος» (όπως θα νομίζατε) αλλά… «φέρσου στον άλλο όπως θα ήθελε εκείνος να του φερθείς». Όπως στην επαφή με τον άλλο όλη η προσοχή σου πρέπει να είναι στον άλλο, έτσι και στο – απαραίτητο- follow up η προσοχή παραμένει πάνω στον άλλο!

5. Στόχευση

Μην «καίς» τους ανθρώπους που γνωρίζεις. Θέλεις και σου αρέσει να συνδέεις ανθρώπους μεταξύ τους αλλά φρόντισε να είσαι σίγουρος για την αξία των δύο πλευρών. Το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι κάποιοι να θεωρούν δεδομένη τη βοήθειά σου ενώ κάποιοι άλλοι να σε αποφεύγουν γιατί θέλεις να τους συστήσεις κάποιον, για να μην αναφερθώ στο χειρότερο: να συστήνεις κάποιον χαμηλής ποιότητας και άρα να εξανεμίζεται η δική σου αξιοπιστία! Η εμπιστοσύνη θέλει χρόνο όχι μόνο στην δημιουργία της αλλά και στην εξέλιξή της.

Πηγή: epixeiro.gr

Παροχή υπηρεσιών που ανταποκρίνονται όχι μόνο στις ανάγκες του σήμερα, αλλά και σε μελλοντικές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
06 Μαρ

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Πότε ξεκινούν – Ποιοι θα δουν φορολοεαφρύνσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
27 Φεβ

Οι Φορολογικές αλλαγές στη Βραχυχρόνια μίσθωση για το 2024. Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
19 Οκτ

Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας ηλικίας 30-55 ετών της ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ