10 Απρ
Επιδόματα
Νέο πακέτο στήριξης τουριστικών επιχειρήσεων και εστίασης

Νέο πακέτο στήριξης τουριστικών επιχειρήσεων και εστίασης

Ένα νέο πακέτο στήριξης για επιχειρήσεις και εργαζόμενους που πλήττονται από τον κοροναϊό και το lockdown πρόκειται να ανακοινώσει η κυβέρνηση. Στόχος της κυβέρνησης είναι στο νέο πακέτο στήριξης να περιλαμβάνονται και στοχευμένα μέτρα που θα αφορούν τις τουριστικές επιχειρήσεις και την εστίαση. Το συνολικό ποσό που θα αφορά τις εν λόγω επιχειρήσεις θα ανέρχεται σε περίπου 700 εκατ. ευρώ.

Η κυβέρνηση δίνει μεγάλο βάρος στους δύο συγκεκριμένους κλάδους, αφενός γιατί έχουν πληγεί περισσότερο από κάθε άλλο και αφετέρου θα είναι η «αιχμή του δόρατος» στην νέα προσπάθεια για επιστροφή και βέβαια για επανεκκίνηση του τουρισμού.

Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θοδωρής Σκυλακάκης είπε ότι η κατάθεση του σχεδίου για το Ταμείο Ανάκαμψης στις Βρυξέλλες θα γίνει στις αρχές Απριλίου, ενώ θα ακολουθήσει διάστημα περίπου 100 ημέρων μέχρι να αξιολογηθεί και να εγκριθεί από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές. Αυτό, όπως είπε, σημαίνει ότι «Ιούλιο με Αύγουστο αναμένουμε ποσό περίπου 4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τα χρήματα αυτά αφορούν αποκλειστικά επενδύσεις. Δεν επιτρέπουν προσλήψεις ή επαναλαμβανόμενες δαπάνες. Στις επενδύσεις περιλαμβάνονται και προγράμματα κατάρτισης του προσωπικού. Θα υπάρχουν και άλλα προγράμματα που θα είναι πιο εύκολα και πιο γρήγορα, όπως τα “Εξοικονομώ”. Οι βαριές επενδύσεις που είναι καινούριες θα πάρουν περισσότερο χρόνο».

Ο τουρισμός

Σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, η ενίσχυση θα γίνει και πάλι μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ και οι διαδικασίες θα είναι ανάλογες, δηλαδή ταχύτατες. Εκεί ίσως υπάρξει μία μικρή χρονική καθυστέρηση ώστε να ολοκληρωθεί η καταγραφή των αναγκών του κλάδου.

Πέραν αυτών θα ανακοινωθούν μέτρα επέκτασης της στήριξης (αναστολές συμβάσεων, κουρεμένα ενοίκια κ.λπ.), όπως επίσης και η επιστρεπτέα 7.

Στο υπουργείο Οικονομικών πάντως αναφέρουν πως ευελπιστούν ότι είναι το τελευταίο πακέτο που περιέχει οριζόντια μέτρα σε τέτοια έκταση. Πιστεύουν ότι από τον Μάιο και μετά η οικονομία θα έχει μπει σε τροχιά.

 

Πηγή: in.gr

Παροχή υπηρεσιών που ανταποκρίνονται όχι μόνο στις ανάγκες του σήμερα, αλλά και σε μελλοντικές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
06 Μαρ

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Πότε ξεκινούν – Ποιοι θα δουν φορολοεαφρύνσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
27 Φεβ

Οι Φορολογικές αλλαγές στη Βραχυχρόνια μίσθωση για το 2024. Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
19 Οκτ

Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας ηλικίας 30-55 ετών της ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ