03 Ιούλ
Ανάπτυξη
Μειωμένος ΦΠΑ σε πέντε νησιά του Αιγαίου

Μειωμένος ΦΠΑ σε πέντε νησιά του Αιγαίου

Παράταση στη διατήρηση του ειδικού καθεστώτος  ΦΠΑ σε πέντε νησιά του Αιγαίου (Μυτιλήνη, Λέρο, Κω, Σάμο και Χίο), προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, μετά και την σχετική ανακοίνωση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα από τις Βρυξέλλες. Την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι δήμαρχοι των συγκεκριμένων νησιών, καθώς και η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Η συγκεκριμένη πράξη νομοθετικού περιεχομένου προβλέπει ότι οι συντελεστές 9% και 17% διατηρούνται μέχρι το τέλος του χρόνου και δημοσιεύθηκε μία μέρα πριν τη λήξη της ισχύος της νομοθετικής διάταξης που διατηρούσε μέχρι τώρα το ειδικό καθεστώς στα πέντε νησιά που δέχονται αυξημένες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές.

«Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η ελληνική κυβέρνηση ποτέ δεν «άφησε» τη μάχη του νησιωτικού ΦΠΑ, αλλά αντίθετα, συνεχώς προσπαθεί να οχυρώσει τα νησιά μας» αναφέρει ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, σε γραπτή δήλωσή του.

Όπως σημειώνει ο κ. Σαντορινιός, «η μάχη που έδωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός σε αυτήν τη Σύνοδο Κορυφής», εκτός των άλλων σημαντικών αποφάσεων, «απέφερε και τη παράταση του καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου που φιλοξενούν πρόσφυγες, ως ένδειξη αναγνώρισης της προσπάθειας των κατοίκων τους να αντιμετωπίσουν την εξελισσόμενη μεταναστευτική κρίση».

 

Πηγή: newsbomb.gr

Παροχή υπηρεσιών που ανταποκρίνονται όχι μόνο στις ανάγκες του σήμερα, αλλά και σε μελλοντικές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
06 Μαρ

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Πότε ξεκινούν – Ποιοι θα δουν φορολοεαφρύνσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
27 Φεβ

Οι Φορολογικές αλλαγές στη Βραχυχρόνια μίσθωση για το 2024. Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
19 Οκτ

Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας ηλικίας 30-55 ετών της ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ