04 Αυγ
Μη κατηγοριοποιημένο
Κτηματολόγιο: Τρεις μήνες προθεσμία και μετά… πρόστιμα έως 2.000 ευρώ

Κτηματολόγιο: Τρεις μήνες προθεσμία και μετά… πρόστιμα έως 2.000 ευρώ

Πρόστιμα έως 2.000 ευρώ για όσους ιδιοκτήτες ακινήτων δεν προβούν στη δήλωση της περιουσίας τους στο Κτηματολόγιο εντός προθεσμίας. Συγκεκριμένα, έχουν προθεσμία τριών μηνών, καθώς από τα τέλη Οκτωβρίου πρόκειται να επιβληθούν «τσουχτερά» πρόστιμα για εκπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων.

Τα πρόστιμα εκτιμάται ότι θα κυμαίνονται από 300 έως 2.000 ευρώ ανάλογα με την αξία του ακινήτου ενώ παράλληλα θα υπάρξει προσαύξηση ανάλογη με την καθυστέρηση της δήλωσης.

Βασικός πυλώνας του νέου χωροταξικού νομοσχεδίου είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της διαδικασίας της κτηματογράφησης και προβλέπει κυρώσεις – πρόστιμα σε όσους παρεμποδίζουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας από αμέλεια.

Η επιβολή των προστίμων θα γίνει αμέσως μετά την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης, η οποία θα ακολουθήσει την ψήφιση του νομοσχεδίου από τη Βουλή. Ωστόσο, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη: «Δεν πρόκειται να αιφνιδιάσουμε κανέναν ιδιοκτήτη». Είναι ένα μέτρο που παρακινεί την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης στη χώρα μας.

Παροχή υπηρεσιών που ανταποκρίνονται όχι μόνο στις ανάγκες του σήμερα, αλλά και σε μελλοντικές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
06 Μαρ

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Πότε ξεκινούν – Ποιοι θα δουν φορολοεαφρύνσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
27 Φεβ

Οι Φορολογικές αλλαγές στη Βραχυχρόνια μίσθωση για το 2024. Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
19 Οκτ

Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας ηλικίας 30-55 ετών της ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ