15 Ιούν
Ανάπτυξη
Πώς μία επιχείρηση μπορεί να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της

Πώς μία επιχείρηση μπορεί να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της

Ποιο είναι το σημαντικότερο θέμα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις κάθε μεγέθους;

Πολύ απλά, πως θα μπορέσουν να παραμείνουν ανταγωνιστικές σε ένα περιβάλλον που συνεχώς αλλάζει τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, αυξάνοντας, παράλληλα, την παραγωγικότητα τους. Ταυτόχρονα, το εργασιακό περιβάλλον έχει αλλάξει δραματικά και σε πολλές περιπτώσεις το κλασικό μοντέλο που θέλει τον εργαζόμενο να βρίσκεται διαρκώς μέσα σε ένα γραφείο να μην είναι διόλου παραγωγικό. Πρακτικά, οι εργαζόμενοι, τα στελέχη, όπως, φυσικά, και οι ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνται να βρίσκονται συνεχώς εν κινήσει και να παραμένουν παραγωγικοί οπουδήποτε και αν βρίσκονται.

Το ερώτημα είναι -σε αυτήν την περίπτωση- πως οι ελληνικές επιχειρήσεις, και ιδίως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν και τη «ραχοκοκκαλιά» της εγχώριας οικονομίας, μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτή την πρόκληση. Και η απάντηση είναι πιο απλή απ’ όσο νομίζουν πολλοί επιχειρηματίες που ανησυχούν από αυτές τις αλλαγές. Το κλειδί δεν είναι άλλο από την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών και ειδικότερα των δυνατοτήτων που προσφέρουν τα δίκτυα κινητής αλλά και σταθερής τηλεφωνίας.

Ένα ενδιαφέρον παράδειγμα είναι το COSMOTE Business One, η πρόταση της COSMOTE για τις μικρομεσαίες – κυρίως – επιχειρήσεις. Λύσεις που προωθούν έναν πιο ευέλικτο τρόπο δουλειάς και καθημερινότητας για τους επαγγελματίες, προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους.

1

Τι περιλαμβάνουν αυτές οι λύσεις; Από ένα προηγμένο τηλεφωνικό κέντρο που βρίσκεται στο cloud και πρακτικά «ακολουθεί» τους εργαζόμενους οπουδήποτε και αν βρίσκονται, υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας που προσαρμόζονται στις ανάγκες του κάθε εργαζόμενου, υπηρεσίες κινητής με ταχύτητες 4G/4G+, σταθερό Internet με υψηλές ταχύτητες μέσω του μεγαλύτερου δικτύου οπτικών ινών στην Ελλάδα και απεριόριστες ενδοεταιρικές κλήσεις.

Οι επαγγελματίες μπορούν να δημιουργήσουν τους δικούς τους συνδυασμούς υπηρεσιών, σύμφωνα με τις ανάγκες της επιχείρησής τους, και αυτό είναι ένα από τα βασικά ατού του συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο πλέον έχει προσθέσει και νέα προηγμένα ψηφιακά εργαλεία και «έξυπνες» λύσεις μέσω του COSMOTE Digital Office.

Κάθε επιχείρηση έχει διαφορετικές ανάγκες ανάλογα με τη φύση της δραστηριότητας της και το εργασιακό μοντέλο που χρησιμοποιεί. Για παράδειγμα, σε μία επιχείρηση όπου η συνεργασία μεταξύ των στελεχών και των εργαζομένων είναι το ζητούμενο ένα εργαλείο όπως το PC Client μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά πρακτικό και χρήσιμο. Μέσω της εγκατάστασης μίας εφαρμογής στον υπολογιστή του κάθε εργαζόμενου, η συνεργασία απλοποιείται καθώς υπάρχει δυνατότητα πραγματοποίησης video conference αλλά και screen sharing (οι συνεργάτες μπορούν να μοιράζονται την οθόνη του υπολογιστή τους, όπου και αν βρίσκονται). Επιπλέον, μπορούν να σχολιάζουν υλικό που «ανεβαίνει» στον κοινό χώρο εργασίας ή να ενημερώνουν σε πραγματικό χρόνο για τις εξελίξεις σε μία σύσκεψη! Γενικότερα, με εργαλεία όπως το PC Client άπαντες μπορούν να λειτουργούν σαν να είναι στο γραφείο τους ακόμη και αν βρίσκονται μέσα σε ένα ταξί σε κάποια πόλη της Ελλάδας, σε ένα καφέ, μέσα στο τρένο ή περιμένουν την πτήση τους. Το μόνο που χρειάζεται είναι να «αντέχει» η μπαταρία στον φορητό υπολογιστή τους!

2

Ακόμη, οι λειτουργίες του προηγμένου τηλεφωνικού κέντρου κάνουν πιο εύκολη την επικοινωνία με συνεργάτες μέσω εκτροπής/μεταφοράς κλήσεων και ανταλλαγής μηνυμάτων, ενώ με τη λειτουργία office on the move το σταθερό της επιχείρησης μπορεί να χτυπάει σε κινητό ή σε κλήση από το κινητό να εμφανίζεται το σταθερό της επιχείρησης. Επιπλέον υπηρεσίες όπως virtual fax και Voicemail-to-Εmail δίνουν επιπρόσθετα οφέλη στην επιχείρηση για συνολική ψηφιακή διαχείριση της επικοινωνίας με πελάτες και συνεργάτες.

Αυτές οι λύσεις θεωρούνται ιδανικές για την κάλυψη των αναγκών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (από 5 εργαζόμενους και πάνω) καθώς βοηθά σημαντικά στην καθημερινότητα τους δίνοντας λύσεις σε πολλά πρακτικά προβλήματα, ενισχύει την εξωστρέφειά τους και προσφέρει νέες δυνατότητες σε όσες έχουν παρουσία σε διαφορετικά σημεία. Και το κυριότερο μειώνει σημαντικά το κόστος λειτουργίας, ενώ όλες οι λύσεις είναι αρκετά ευέλικτες ώστε κάθε επιχείρηση να δημιουργήσει το πακέτο εκείνο που της ταιριάζει καλύτερα.

 

πηγή: newsbomb.gr

Παροχή υπηρεσιών που ανταποκρίνονται όχι μόνο στις ανάγκες του σήμερα, αλλά και σε μελλοντικές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
06 Μαρ

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Πότε ξεκινούν – Ποιοι θα δουν φορολοεαφρύνσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
27 Φεβ

Οι Φορολογικές αλλαγές στη Βραχυχρόνια μίσθωση για το 2024. Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
19 Οκτ

Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας ηλικίας 30-55 ετών της ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ