08 Απρ
Συμβουλές
Είτε νικήσετε είτε χάσετε μην σταματάτε να προσπαθείτε!

Είτε νικήσετε είτε χάσετε μην σταματάτε να προσπαθείτε!

Ποιος είναι ο κύριος που δημιούργησε τον Mickey Mouse, τη Minnie Mouse, τον Dumbo και πολλά άλλα cartoons, που έχουμε αγαπήσει και έχουμε όλοι δει στα παιδικά μας χρόνια μυριάδες φορές;

Η απάντηση είναι ο Walter Elias ή αλλιώς Walt Disney, ένας άνθρωπος που πολλοί έχουν περιγράψει σαν ντροπαλό και ανασφαλή, αποδοκιμαστικό και με υψηλές προσδοκίες.

Καλλιτεχνική φύση

Ο Walt Disney γεννήθηκε το 1901 στο Σικάγο και πέθανε το 1966 στην Καλιφόρνια. Μερικές από τις ιδιότητές του ήταν επιχειρηματίας, animator, ηθοποιός φωνής και παραγωγός ταινιών. Έχει κερδίσει 22 Oscars.

Από μικρός είχε έφεση στη ζωγραφική, παρακολούθησε μαθήματα και δούλεψε σαν commercial illustrator στα 18 του. Το 1920 μετακόμισε στην Καλιφόρνια και ίδρυσε το Disney Brothers Studio μαζί με τον αδερφό του Roy. To 1928 μαζί με τον Ub Iwerks δημιούργησε τον αγαπημένο μας Mickey Mouse. Ο χαρακτήρας αυτός ήταν η αρχή για τη δημιουργία και άλλων χαρακτήρων «φίλων» του Mickey, όπως είναι η Minnie Mouse, ο Donald Duck, ο Goofy και ο Pluto. Ένα από τα πιο δημοφιλή του cartoon το «Flowers and Trees» ήταν το πρώτο έγχρωμο που κέρδισε και Oscar.

Δημιούργησε πολλές παραγωγές όπως είναι ο Dumbo και ο Bambi, ο Πινόκιο, η Χιονάτη και οι εφτά νάνοι, η Σταχτοπούτα και άλλες.

Η τελευταία του μεγάλη επιτυχία στην οποία ήταν ο ίδιος παραγωγός ήταν η Mary Poppins το 1964, το οποίο συνδύαζε δράση και animation.

«Η διαφορά μεταξύ της νίκης και της ήττας είναι συνήθως το να μην παραιτείσαι. -Walt Disney-

Ανήσυχο πνεύμα

Ο Walt καθώς ήταν ανήσυχο πνεύμα, μπήκε στον χώρο των θεματικών πάρκων, δημιουργώντας το 1955 τη Disneyland, ενώ παράλληλα είχε παρουσία και στην τηλεόραση με προγράμματα όπως το «Walt Disney’s Disneyland» και το «The Mickey Mouse Club».

Μεγαλώνοντας, τον απασχολούσε ιδιαίτερα ο κόσμος στον οποίο θα μεγαλώσουν τα εγγόνια του, έτσι το 1966 θέλησε να δημιουργήσει κάτι νέο και ριζοσπαστικό, έναν νέο τύπο πόλης που σκοπός της ήταν να αποτελέσει ένα σχέδιο για το μέλλον, κάτι καινούργιο και πολλά υποσχόμενο για την αστική διαβίωση. Το project αυτό το  ονόμασε Experimental Prototype Community of Tomorrow (EPCOT). Δυστυχώς δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το νέο του εγχείρημα καθώς πέθανε το 1966 από καρκίνο στον πνεύμονα.

Ο Walt μέχρι και το τέλος, συνέχισε να σχεδιάζει την πόλη του, θέλοντας με κάθε τρόπο να δείξει ότι δεν θα ηττηθεί και δεν θα παραιτηθεί.

Ο αδερφός του Roy προσπάθησε να υλοποιήσει το έργο, φτιάχνοντας το the Walt Disney World Resort το 1971, ενώ θεματικό πάρκο βασισμένο στην ιδέα άνοιξε το 1982.

Άφησε το 45% της περιουσίας του στη γυναίκα του και στα παιδιά του και το 10% στην αδερφή του. Το υπόλοιπο 45% διατέθηκε για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Παροχή υπηρεσιών που ανταποκρίνονται όχι μόνο στις ανάγκες του σήμερα, αλλά και σε μελλοντικές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
06 Μαρ

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Πότε ξεκινούν – Ποιοι θα δουν φορολοεαφρύνσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
27 Φεβ

Οι Φορολογικές αλλαγές στη Βραχυχρόνια μίσθωση για το 2024. Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
19 Οκτ

Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας ηλικίας 30-55 ετών της ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ