13 Νοέ
Επιδόματα
Επίδομα παιδιού: Πότε θα γίνει η πληρωμή για την 5η δόση

Επίδομα παιδιού: Πότε θα γίνει η πληρωμή για την 5η δόση

Εγκρίθηκε δαπάνη, ύψους 200 εκατ. ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την κάλυψη της δαπάνης

Η επόμενη πληρωμή του ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού της 5ης από τις συνολικά έξι δόσεις για το 2018 θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 25-27 Νοεμβρίου, και θα αφορά στο 2μηνο Σεπτέμβριος – Οκτώβριος. Στην πληρωμή της 5ης δόσης θα συμπεριληφθούν όλοι όσοι θα έχουν υποβάλλει αίτηση Α21 έως τις 20 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως στην διάθεση των δικαιούχων έχουν τεθεί διάφορα ηλεκτρονικά εργαλεία, τα οποία επιτρέπουν τροποποιήσεις αιτήσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, όπως προσθήκη νέου μέλους στην οικογένεια, διόρθωση των στοιχείων των εξαρτώμενων παιδιών, ακύρωση παλαιότερης εγκεκριμένης αίτησης του 2018 και υποβολή νέας, διόρθωση ΙΒΑΝ κ.α.

Επίσης στην αίτηση του Α21, ο ΟΠΕΚΑ ενεργοποίησε την ειδική πλατφόρμα στην οποία θα μπορούν να ενημερωθούν για την εκκαθάριση της αίτησης τους και το τί έχει γίνει ακριβώς για την πληρωμή της δ΄ δόσης του οικογενειακού επιδόματος.

Οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής αίτησης Α21 και με χρήση των προσωπικών κωδικών Taxisnet για το ύψος του ποσού που πιστώθηκε στους λογαριασμούς τους στο πλαίσιο της πληρωμής της δ’ Δόσης 2018, όπως επίσης και για τον τρόπο της σχετικής εκκαθάρισης.

Στο Επίδομα Παιδιού έχουν ενταχθεί 20% περισσότερες οικογένειες σε σύγκριση με όσους είχαν πληρωθεί πέρσι κατά την ίδια περίοδο, και 10% περισσότερες οικογένειες από όσες είχαν ενταχθεί πέρυσι όλο τον χρόνο στα παλαιά επιδόματα. Από τον Σεπτέμβρη έχει ξεπερασθεί το σύνολο των εγκριτικών αιτήσεων κάθε προηγούμενου έτους. Στο τέλος του 2017 πληρώθηκαν 769.344 αιτήσεις ενώ στο τέλος του 2016 πληρώθηκαν 745.369.

Παροχή υπηρεσιών που ανταποκρίνονται όχι μόνο στις ανάγκες του σήμερα, αλλά και σε μελλοντικές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
06 Μαρ

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Πότε ξεκινούν – Ποιοι θα δουν φορολοεαφρύνσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
27 Φεβ

Οι Φορολογικές αλλαγές στη Βραχυχρόνια μίσθωση για το 2024. Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
19 Οκτ

Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας ηλικίας 30-55 ετών της ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ