06 Αυγ
Ανάπτυξη
Διαγωνισμός χρηματοδότησης 10 προτάσεων, μέγιστου συνολικού ύψους 600.000 ευρώ μέσω του προγράμματος ACTIVAGE

Διαγωνισμός χρηματοδότησης 10 προτάσεων, μέγιστου συνολικού ύψους 600.000 ευρώ μέσω του προγράμματος ACTIVAGE

Η κοινοπραξία του Eυρωπαϊκού προγράμματος ACTIVAGE ανακοινώνει την πρόσκληση συμμετοχής ανοικτού διαγωνισμού (Open Call) χρηματοδότησης 10 προτάσεων, μέγιστου συνολικού ύψους 600.000 ευρώ, για την υποστήριξη της αυτόνομης διαβίωσης ατόμων στην τρίτη ηλικία.

Δικαίωμα υποβολής προτάσεων έχουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις (SMEs), νεοσύστατες επιχειρήσεις (Start-ups) και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης (MidCaps) που μπορούν να προτείνουν τεχνολογικές λύσεις σχετικές με το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things, IοT) για την υποστήριξη της αυτόνομης διαβίωσης ατόμων στην τρίτη ηλικία σε μία από τις θεματικές ενότητες που έχουν οριστεί από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ACTIVAGE. Οι θεματικές ενότητες για την Ελλάδα είναι οι εξής:

  1. Παρακολούθηση κατανάλωσης ενέργειας, υποστήριξη ελέγχου κατανάλωσης και παρακολούθηση συμπεριφοράς χρηστών.
  2. Παρακολούθηση και αυτοδιαχείριση χρόνιων ασθενειών.
  3. Υποστήριξη φυσικής δραστηριότητας και κινητοποίηση για άσκηση.
  4. Υπηρεσίες κινητικότητας για Ενεργή και Υγιή Γήρανση.
  5. Ευφυής καταγραφή και παρακολούθηση του περιβάλλοντος μέσω αισθητήρων.
  6. Καθημερινή καταγραφή της δραστηριότητας των ατόμων τρίτης ηλικίας  μέσω της χρήσης πολλαπλών σεναρίων διαβίωσης.
  7. Ευφυής ανάλυση δεδομένων.
  8. Λύσεις ελέγχου ταυτότητας/ αναγνώρισης του χρήστη.
  9.  Καινοτόμος αλληλεπίδραση του χρήστη για την άμβλυνση των προβλημάτων προσβασιμότητας.

10.  Λοιπές θεματικές ενότητες και πρωτοβουλίες (ανοιχτού περιεχομένου).

Το έργο ACTIVAGE χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Hοrizon2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στοχεύει στη βελτίωση δύο τομέων: (1) στην Ενεργή και Υγιή Γήρανση (Active and Healthy Ageing-AHA) και (2) στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things-IoT). Η βελτίωση αυτών των τομέων επιτυγχάνεται με την ανάπτυξη λύσεων και τη λειτουργία υπηρεσιών, οι οποίες μπορούν να υποστηρίξουν και να επεκτείνουν την αυτόνομη διαβίωση των ατόμων τρίτης ηλικίας στο περιβάλλον τους και ταυτόχρονα να ανταποκριθούν στις πραγματικές ανάγκες των φροντιστών, των παρόχων υπηρεσιών και των δημόσιων αρχών σε εννέα τοποθεσίες ανάπτυξης (Deployment Sites) σε επτά Ευρωπαϊκές χώρες (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία).

Στο πλαίσιο του έργου ACTIVAGE θα συλλεχθούν δεδομένα σχετικά με τον αντίκτυπο των υπηρεσιών βασισμένων στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων για την Ενεργή και Υγιή Γήρανση και την ενδυνάμωση αυτής της αγοράς ενώ παράλληλα θα δημιουργηθεί και διαλειτουργικό οικοσύστημα για τη διευκόλυνση της επέκτασης αυτής της τεχνολογίας ως κύριοι πυλώνες για τη βιωσιμότητα των Συστημάτων Υγείας.

Οι εταίροι από την Ελλάδα που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ACTIVAGE είναι τα ερευνητικά ιδρύματα ΕΚΕΤΑ και ΕΠΙΣΕΥ, ο Δήμος Μεταμόρφωσης στην Αττική, ο Δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη, οι δέκα Δήμοι της  διαδημοτικής αναπτυξιακής εταιρείας ΟΤΑ CitiesNet AE (Βέροιας, Βόλου, Γρεβενών, Ιωαννιτών, Καρδίτσας, Κατερίνης, Κοζάνης, Λαμιέων, Λαρισαίων, και Τρικκαίων σε συνεργασία με την e-trikala AE του Δήμου Τρικκαίων) καθώς και οι εταιρίες πληροφορικής GNOMON και SWARCO Hellas.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν σχετική πρόταση μέχρι και την Τετάρτη 31/10/2018.

Αναλυτικές πληροφορίες για το διαγωνισμό, τις θεματικές ενότητες, και τη διαδικασία υποβολής και αξιολόγησης, παρέχονται στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού προγράμματος ACTIVAGE.

πηγή: epixeiro.gr

Παροχή υπηρεσιών που ανταποκρίνονται όχι μόνο στις ανάγκες του σήμερα, αλλά και σε μελλοντικές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
13 Αυγ

Πρόγραμμα επιχορήγησης ίδρυσης επιχειρήσεων για άνεργους ηλικίας 18 έως 29 ετών – Β κύκλος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
13 Ιούλ

«Εξοικονομώ» για επιχειρήσεις: Το φθινόπωρο ξεκινάει το επιδοτούμενο πρόγραμμα. Ποιες δαπάνες είναι επιλέξιμες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
08 Ιούλ

Αποκλειστική προσφορά!Μπες στον κόσμο του WIND Fiber σε σούπερ προσφορά 🔥🔥🔥 !!! Πρόλαβέ το τώρα μόνο 26€/Μήνα και δωρεάν για 2 μήνες!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ