01 Μαΐ
Μη κατηγοριοποιημένο
Ποιοι δανειολήπτες κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη κατοικία τους

Ποιοι δανειολήπτες κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη κατοικία τους

Χιλιάδες δανειολήπτες που βρίσκονται υπό το καθεστώς του νόμου Κατσέλη κινδυνεύουν να χάσουν την α’ κατοικία τους μετά το τέλος του μήνα, εφόσον δεν έχουν μέχρι τότε προσκομίσει βεβαίωση οφειλών από τις τράπεζες. 

Η διαδικασία έξωσης προβλέπεται στο πλαίσιο των αλλαγών που έγιναν με την θέσπιση του νέου πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, το οποίο έχει ήδη ψηφιστεί και αναμένεται να λειτουργήσει το επόμενο διάστημα, όταν θα είναι έτοιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Οι δανειστές απαίτησαν να υιοθετηθεί η πρόβλεψη ότι όσοι δανειολήπτες δεν προσκομίσουν αναλυτική βεβαίωση οφειλών από τις τράπεζες μέχρι το τέλος Απριλίου θα τεθούν εκτός του νόμου.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών αναμένονται στην Αθήνα στις 6 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των δανειστών θεωρείται βέβαιο ότι οι δανειστές θα θέσουν ως όρο να χρησιμοποιούνται τα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν τεθεί για την προστασία της πρώτης κατοικίας (31.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα για ένα ζευγάρι με δύο παιδιά). Επιπλέον, θα ζητήσουν να τεθούν περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια, όχι μόνο για τους οφειλέτες αλλά και για τους στενούς συγγενείς τους.

Παροχή υπηρεσιών που ανταποκρίνονται όχι μόνο στις ανάγκες του σήμερα, αλλά και σε μελλοντικές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
06 Μαρ

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Πότε ξεκινούν – Ποιοι θα δουν φορολοεαφρύνσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
27 Φεβ

Οι Φορολογικές αλλαγές στη Βραχυχρόνια μίσθωση για το 2024. Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
19 Οκτ

Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας ηλικίας 30-55 ετών της ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ