08 Απρ
Ανάπτυξη
Creative Greece Awards 2019: Το ετήσιο φόρουμ επιχειρηματικής αριστείας για την εξωστρέφεια

Creative Greece Awards 2019: Το ετήσιο φόρουμ επιχειρηματικής αριστείας για την εξωστρέφεια

Η εξωστρέφεια και η επιχειρηματική αριστεία βρέθηκαν στο επίκεντρο του ετήσιου φόρουμ «Creative Greece Awards 2019», το οποίο διοργάνωσε ο εκδοτικός οργανισμός New Times Publishing, την Πέμπτη (04/04/2019).

Τριάντα έξι επιχειρήσεις, βιομηχανικοί και εμπορικοί όμιλοι, καθώς και φορείς, βραβεύθηκαν στο πλαίσιο του φόρουμ, για τις επιδόσεις που κατέγραψαν στον τομέα των εξαγωγών. Η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε διακρίθηκε για μία ακόμα χρονιά. Το φετινό βραβείο, όμως, είχε ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθώς αφιερώθηκε στους αδελφούς Παύλο, Θανάση και Κώστα Γιαννακόπουλο.

Ψηφιακός μετασχηματισμός του Δημοσίου

Την ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο για το έργο «Κεντρικό Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων», ανακοίνωσε κατά το χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

«Οι νέες τεχνολογίες και ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Δημόσιας Διοίκησης, της ελληνικής βιομηχανίας και της ελληνικής παραγωγής πρέπει να βρίσκεται στην καρδιά του νέου μοντέλου ανάπτυξης της χώρας» είπε ο κ. Παππάς τονίζοντας ότι και οι επιχειρήσεις, «θα κερδίζουν εκτός από χρόνο και χρήμα, ενώ θα βελτιώνουν τη λειτουργία τους».

Με το Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων, διασυνδέονται 21.000 φορείς του Δημοσίου και «στήνεται» η Ενιαία Ψηφιακή Πύλη για ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς πολίτες και επιχειρήσεις. Χάρη στη διαλειτουργικότητα των μητρώων του Δημοσίου -όπως το φορολογικό μητρώο, το μητρώο πολιτών, το ποινικό μητρώο- η αναζήτηση των δικαιολογητικών θα γίνεται αυτόματα από την Πύλη. Επίσης, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, «υλοποιούμε το e-ΓΕΜΗ, με αυτοματοποίηση στην παροχή δικαιολογητικών μέσω web services, κατάθεση ισολογισμών με ψηφιακές υπογραφές και τη δωρεάν παροχή 270.000 ψηφιακών υπογραφών προς επιχειρήσεις» πρόσθεσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Επίσης, μπαίνουν οι βάσεις για τη Γεωργία Ακριβείας. Με το έργο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Γεωργικού Τομέα» δημιουργείται η πρώτη -πανευρωπαϊκά- δημόσια υποδομή ευφυούς γεωργίας με ανοιχτά δεδομένα. Πρόκειται για ένα πληροφοριακό σύστημα, το οποίο δίνει τη δυνατότητα για εξατομικευμένες καλλιεργητικές συμβουλές με ακρίβεια αγροτεμαχίου. Αυτό μεταφράζεται σε μειώσεις κόστους ως 45%, σε βελτιστοποίηση των αγροτικών προϊόντων και σε μειώσεις του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Τέλος, ο κ. Παππάς αναφέρθηκε σε έργα 4 δισ. ευρώ που αφορούν συνδέσεις υπερυψηλών ταχυτήτων. «Υλοποιούμε τρία έργα που αφορούν τις συνδέσεις ευρυζωνικών δικτύων. Το rural broadband, το super fast broadband και το ultra fast broadband» κατέληξε.

Εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης επέμεινε στην αλλαγή της συζήτησης που γίνεται τα τελευταία χρόνια και αφορά στην αναδιανομή του εισοδήματος, παραμελώντας τη συζήτηση για την παραγωγή. «Δεν πρέπει το εισόδημα να κατανεμηθεί δίκαια; Ασφαλώς και πρέπει. Στο τέλος, όμως, θα μοιράζουμε τον αέρα τον κοπανιστό» είπε χαρακτηριστικά. Η Ελλάδα είναι τελευταία χώρα στις επενδύσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, τόνισε ο κ. Χατζηδάκης. Το 2018 οι επενδύσεις υποχώρησαν κατά 3 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2017. Σε σύγκριση δε με το 2007, δύο χρόνια δηλαδή πριν από το ξέσπασμα της κρίσης, σήμερα έχουμε το 1/3 των επενδύσεων. «Χρειάζεται άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα και στροφή στην παραγωγή και τις εξαγωγές. Το μήνυμα της ΝΔ είναι «παράγω και εξάγω»» κατέληξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, ο βουλευτής Γιάννης Μανιάτης εκπροσωπώντας το Κίνημα Αλλαγής, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος ΔΣ του ΣΕΒ Κωνσταντίνος Μπίτσιος, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Αποστόλης Κατσιφάρας, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο Χριστόφορος Σαρδελής, πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής και γενικός γραμματέας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Η βράβευση της ΒΙΑΝΕΞ

«Το βραβείο αυτό το αφιερώνουμε στους αείμνηστους αδελφούς Παύλο, Θανάση και Κώστα Γιαννακόπουλο, οι οποίοι ίδρυσαν, γιγάντωσαν και άφησαν ως κληρονομιά στην Ελλάδα, τη μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία παγκόσμιας εμβέλειας, τη ΒΙΑΝΕΞ». Σε κλίμα συγκίνησης, η Διευθύντρια Διασφάλισης Ποιότητας της ΒΙΑΝΕΞ, Γεωργία Βέρδη, παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους της διοίκησης του ομίλου.

Αναφερόμενη συγκεκριμένα στον εξαγωγικό προσανατολισμό της ΒΙΑΝΕΞ, τόνισε: «Η εξωστρέφεια καταλαμβάνει όλο και μεγαλύτερο έδαφος ως στρατηγική επιλογή της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., με το 60% της παραγωγής της εταιρείας να προορίζεται για εξαγωγή, σε 42 χώρες παγκοσμίως.

Η υψηλή ποιότητα των προϊόντων, που παράγονται στα 4 υπερσύχρονα εργοστάσια, η δυνατότητα παραγωγής σε μεγάλη κλίμακα λόγω των συνεχών επενδύσεων σε σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό και σε ανθρώπινο δυναμικό, έχουν αναδείξει την εταιρεία ως έναν από τους σημαντικότερους εξαγωγείς της χώρας μας. Το 2017-2018 επενδύθηκαν 10 εκατ. ευρώ στη νέα τεχνολογία του serialization, η εφαρμογή της οποίας ενισχύει την ασφάλεια και την αυθεντικότητα των προϊόντων μας σε όλες τις χώρες.

Το 2018 εξήχθησαν 32 εκατ. φαρμακευτικά προϊόντα (αντιβιοτικά, αντικαρκινικά, αντιυπερτασικά, παυσίπονα, κ.α). Επιτυχώς προωθούμε 250 φαρμακευτικά προϊόντα στην Ευρώπη, Ασία (Κίνα, Ιαπωνία), Αφρική και Μέση Ανατολή με 14 δίκτυα συνεργασιών μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών και 27 δίκτυα πωλήσεων ΒΙΑΝΕΞ.
Η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που εξάγει 11 εκατ. αντιβιοτικά ετησίως στην Κίνα. Είναι επίσημος προμηθευτής των Ηνωμένων Εθνών, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της UNICEF, καθώς και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Διαθέτουμε 44 πιστοποιητικά ποιότητας από Διεθνείς αρχές και Οργανισμούς.

Η αύξηση των εξαγωγών είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί το προσωπικό κατά 50 άτομα τα δύο τελευταία χρόνια και να διατηρηθούν οι 1.200 εργαζόμενοι.

Τέλος, πρέπει να τονίσω ότι σε όλη αυτή την περίοδο κρίσης αντιμετωπίσαμε την ανησυχία και τη δυσπιστία των ξένων λόγω των προβλημάτων της χώρα μας αλλά η οργάνωσή μας και η ποιότητά μας τους έπεισε και ανταποκρινόμαστε επιτυχώς».

Αναλυτικά, βραβεία έλαβαν οι εξής φορείς και εταιρείες: Enterprise Greece, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, Ελληνικά Καλώδια, Ικτίνος Μάρμαρα, Όμιλος Μυτιληναίου, Intracom Defence Electronics, Γένεσις Αθηνών, ΕΛΤΑ, VITEX, Atradius Hellenic Branch, Ελληνικά Πετρέλαια, Unisystems, Aegean Airlines, Aegean Oil, ΒΙΑΝΕΞ, ZeniΘ, ΟΑΕΠ, Παπαστράτος, ΕΖΑ, ΚΡΙΝΟΣ, CRETAN MILL, Aktina Travel Group, Eurocert, ΔΕΣΦΑ, ELPEN, ΔΕΗ, Megaplast, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, ΣΙΔΕΝΟΡ, Σωληνουργεία Κορίνθου, Boehringer Ingelheim, Andromeda, Celestyal Cruises, Sarantis, GAP.

Παροχή υπηρεσιών που ανταποκρίνονται όχι μόνο στις ανάγκες του σήμερα, αλλά και σε μελλοντικές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
06 Μαρ

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Πότε ξεκινούν – Ποιοι θα δουν φορολοεαφρύνσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
27 Φεβ

Οι Φορολογικές αλλαγές στη Βραχυχρόνια μίσθωση για το 2024. Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
19 Οκτ

Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας ηλικίας 30-55 ετών της ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ