26 Μαρ
Ασφάλεια
Πώς να προστατευτείτε στο διαδίκτυο με 3 εύκολους τρόπους

Πώς να προστατευτείτε στο διαδίκτυο με 3 εύκολους τρόπους

Αν και ο Παγκόσμιος Ιστός μπορεί μερικές φορές να φαίνεται σαν την Άγρια Δύση, με «κυνηγούς» να ψάχνουν διαρκώς τρόπους για να παραβιάσουν την ιδιωτική σας ζωή, να κλέψουν τους κωδικούς και τα χρήματα σας, υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε τέτοιου είδους περιστατικά. Μερικές φορές μπορεί να φαίνεται πιο ασφαλές να επιστρέψετε στις παλιές καλές (!) εποχές όπου δεν υπήρχε το διαδίκτυο, αντί να ασχολείστε καθημερινά με την πληθώρα των διαδικτυακών απειλών.

Υπάρχουν όμως μερικά απλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων, ώστε από την μια να μην είστε ψηφιακά αναλφάβητοι και από την άλλη να μην θέτετε σε κίνδυνο τα προσωπικά σας δεδομένα.

1ο βήμα– Αποκτήστε λογισμικό ασφάλειας Σύμφωνα με το CNET, το Avast Free Antivirus 7 και το Bitdefender Total Security 2012 είναι οι απόλυτες επιλογές λογισμικών ασφάλειας, αν και υπάρχουν αρκετές ακόμη καλές σουίτες, δωρεάν ή επί πληρωμή. Επιλέξτε κάποιο που έχει καλές κριτικές και το οποίο εμπιστεύεστε. Βεβαιωθείτε ότι κάνετε συχνά αναβαθμίσεις της εφαρμογής και συχνές σαρώσεις των δεδομένων σας.

2ο βήμα – Χρησιμοποιήστε εφαρμογή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης Χρησιμοποιήστε εφαρμογές για τη διαχείριση των κωδικών πρόσβασης, κατά προτίμηση εκείνες που δεν βασίζονται σε κάποιον περιηγητή. Δύο από τις καλύτερες εφαρμογές που υποστηρίζονται από Windows και Mac είναι οι LastPass και RoboForm. Τέρμα λοιπόν τα κολλημένα χαρτάκια στην οθόνη του υπολογιστή ή τα .txt αρχεία στο Desktop με όλους τους κωδικούς πρόσβασης.

3ο βήμα – Χρησιμοποιήστε δύο περιηγητές Χρησιμοποιήστε δύο διαφορετικούς περιηγητές για την πλοήγησή σας στο διαδίκτυο. Στον έναν μπορείτε να εκτελείτε κρίσιμες εργασίες, όπως χρηματοπιστωτικές συναλλαγές και στον άλλο περιηγηθείτε για διάφορες αναζητήσεις ή άλλες δραστηριότητες, όχι τόσο κρίσιμες για την ιδιωτικότητά σας. Για παράδειγμα χρησιμοποιείστε Firefox και Chrome. Δεν έχει σημασία ποιο θα χρησιμοποιήσετε για κρίσιμες ή μη κρίσιμες εργασίες, το σημαντικό είναι ότι και τα δύο προγράμματα περιήγησης είναι ασφαλή και κάνουν συχνές αναβαθμίσεις.

Είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να προστατέψετε τα ευαίσθητα δεδομένα σας από τριτογενείς εφαρμογές και κακόβουλα λογισμικά. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχουν απόλυτες μέθοδοι για να είστε εντελώς ασφαλείς στο διαδίκτυο, αλλά οι παραπάνω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε λίγο περισσότερο την «διαδικτυακή σας άμυνα». Δείτε το παρακάτω βίντεο από το CNET που επεξηγεί τους παραπάνω τρόπους: http://cnettv.cnet.com/protect-yourself-online-three-easy-steps/9742-1_53-50122642.html

 

πηγή/αναδημοσίευση: www.trust-it.gr

Παροχή υπηρεσιών που ανταποκρίνονται όχι μόνο στις ανάγκες του σήμερα, αλλά και σε μελλοντικές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
06 Μαρ

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Πότε ξεκινούν – Ποιοι θα δουν φορολοεαφρύνσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
27 Φεβ

Οι Φορολογικές αλλαγές στη Βραχυχρόνια μίσθωση για το 2024. Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
19 Οκτ

Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας ηλικίας 30-55 ετών της ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ