29 Ιούλ
Επιδόματα
Αναδρομικά: Εφάπαξ και μέσα στο 2020 η καταβολή – Δηλώσεις Μητσοτάκη

Αναδρομικά: Εφάπαξ και μέσα στο 2020 η καταβολή – Δηλώσεις Μητσοτάκη

Την εφάπαξ καταβολή των αναδρομικών σε συνταξιούχους του ιδιωτικού αλλά και του δημοσίου τομέα εντός του 2020 ανακοίνωσε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του στη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο ανέφερε πως από την καταβολή των αναδρομικών θα ωφεληθούν περίπου 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι και πως το συνολικό ύψος της απόφασης κυμαίνεται συνολικά στα 1,4 δις ευρώ.

Τόνισε επίσης ότι με την καταβολή των αναδρομικών οι παροχές προς τους συνταξιούχους προσεγγίζουν τα δημοσιονομικά όρια της οικονομίας και δεν θα πρέπει να αναμένονται για φέτος περισσότερα βοηθήματα, καθώς θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν και οι ένοπλες δυνάμεις. Οι αυξημένες δημοσιονομικές ανάγκες του κράτους, αφενός από την πρωτόγνωρη κρίση της πανδημίας του κορονοϊού και αφετέρου από τις συνεχιζόμενες εντάσεις στα εθνικά θέματα σφίγγουν ακόμα περισσότερο τα δημοσιονομικά περιθώρια.

Συνεπώς, η αποπληρωμή αφορά τις κύριες και όχι τις επικουρικές συντάξεις, όπως ανέφερε η απόφαση του ΣτΕ, αφού τότε το συνολικό κόστος θα έφτανε τα 3,26 δισ. ευρώ.

Παροχή υπηρεσιών που ανταποκρίνονται όχι μόνο στις ανάγκες του σήμερα, αλλά και σε μελλοντικές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
06 Μαρ

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Πότε ξεκινούν – Ποιοι θα δουν φορολοεαφρύνσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
27 Φεβ

Οι Φορολογικές αλλαγές στη Βραχυχρόνια μίσθωση για το 2024. Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
19 Οκτ

Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας ηλικίας 30-55 ετών της ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ