19 Φεβ
Ανάπτυξη
Οι λύσεις που φέρνουν το μέλλον στις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων στην Ελλάδα

Οι λύσεις που φέρνουν το μέλλον στις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων στην Ελλάδα

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η αύξηση των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, έχει αλλάξει σε σημαντικό βαθμό τα δεδομένα στον ελληνικό τουρισμό, επεκτείνοντας -μεταξύ άλλων- την αγορά της οικονομίας διαμοιρασμού.

Αρκεί απλώς να λάβουμε υπόψη μας τα στοιχεία της έρευνας της εταιρείας AirDNA -που παρουσιάστηκαν στα τέλη Ιανουαρίου στο πρώτο BnB Guest Conference που έγινε στην Αθήνα, για να αναλογιστούμε την τεράστια άνοδο που σημειώνει το φαινόμενο των βραχυχρόνιων μισθώσεων και στην Ελλάδα.

Το γεγονός ότι με βάση τις δυο μεγαλύτερες ηλεκτρονικές πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης -Airbnb και Homeaway- οι καταχωρήσεις για τουριστική μίσθωση σπιτιών στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 21% το 2018 σε σύγκριση με το 2017 και οι διανυκτερεύσεις αυξήθηκαν κατά 24%, είναι σίγουρα ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί.

Γιατί όλοι θέλουν τώρα να «ανεβούν επίπεδο»

Η αλήθεια είναι πως το τελευταίο διάστημα, υπάρχουν ολόκληρες γειτονιές στην Αθήνα -και όχι μόνο- που έχουν αναβιώσει λόγω του συγκεκριμένου φαινομένου, ενώ αυτή τη στιγμή, ο παγκόσμιος τζίρος των αλυσίδων στη μίσθωση σπιτιών ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια!

Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι, λοιπόν, το γεγονός ότι σήμερα, ακόμη και ξενοδοχειακές αλυσίδες -μεγάλες και μικρές- θέλουν να μπουν στη συγκεκριμένη αγορά καθώς και ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων αναζητουν λύσεις που μπορούν να τους βοηθήσουν να «ανέβουν επίπεδο» και να ξεπεράσουν τον τεράστιο ανταγωνισμό που επικρατεί.

Πώς, όμως, μπορεί να συμβεί αυτή η «αναβάθμιση» και ποια είναι τα στοιχεία που πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι ενδιαφερόμενοι για να αντεπεξέλθουν στις σύγχρονες απαιτήσεις και παράλληλα, να βγουν κερδισμένοι;

Όπως όλα δείχνουν, ο επαγγελματισμός και οι πλέον σύγχρονες και ολοκληρωμένες λύσεις για τον εξοπλισμό των σπιτιών, μπορούν να αποτελέσουν το «κλειδί» σε αυτή την περίπτωση. Αυτός είναι, άλλωστε, ο λόγος που στις 24 Ιανουαρίου, πάνω από 1.000 άτομα και συγκεκριμένα, ιδιοκτήτες ακινήτων που συνεργάζονται με όλες τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και υπεύθυνοι εταιρειών διαχείρισης ακινήτων, ενοικιαζόμενων δωματίων, Small City Hotels και City Boutique Hotels, παρευρέθηκαν στο πρώτο συνέδριο BnB Guest Conference και μεταξύ άλλων, έμαθαν πώς μπορούν να κάνουν τα καταλύματά τους να «ανεβούν επίπεδο» και να αναγνωριστούν ως Airbnb Plus και είδαν από κοντά το Airbnb του Μέλλοντος!

Το Airbnb του «αύριο» στο «σήμερα»

Στο Airbnb του «αύριο» το οποίο έφερε στο «σήμερα» ο Κωτσόβολος -ένας από τους Diamond Sponsors του συνεδρίου- οι ιδιοκτήτες μπορούν να ελέγχουν όλο το κατάλυμα από το κινητό, τη TV ή το τηλέφωνό τους. Πράγματι, δεν χρειάζεται καν να βρίσκονται κοντά στο σπίτι ή να διαθέτουν χειριστήριο για να «τσεκάρουν» -για παράδειγμα- τα φώτα, τις κουρτίνες, τη θερμοκρασία ή την τηλεόραση. Και αυτό διότι η τεχνολογία βρίσκεται σε κάθε γωνιά των χώρων τους, διευκολύνοντας τόσο τους ίδιους όσο και τους επισκέπτες τους.

Για παράδειγμα σήμερα, μέσω μίας ειδικής κλειδαριάς -και συγκεκριμένα της Danalock V3- οι επισκέπτες μπορούν να έχουν ελεγχόμενη πρόσβαση από το κινητό τους για τις μέρες και τις ώρες της κράτησής τους σε ένα κατάλυμα ή, να ανοίγουν την κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας από το κινητό τους -μέσω ενός ειδικού συστήματος διαχείρισης συσκευών! Και οι ιδιοκτήτες, όμως, μπορούν να κλείνουν το κλιματιστικό ή το θερμοσίφωνο με μία μόνο κίνηση από το τηλέφωνό τους -και ενώ βρίσκονται μακριά από το κατάλυμα!

Το απαραίτητο «plus» και ο ειδικός κατάλογος

Το γιατί αξίζει πραγματικά να επενδύσει σήμερα κάποιος στις τεχνολογίες του μέλλοντος και να πάρει εκείνο το «plus» που θα τον βοηθήσει να «ανέβει επίπεδο», γίνεται εύκολα κατανοητό. Αρκεί απλώς να αναφέρουμε πως η αναβάθμιση της καταχώρησης ενός καταλύματος στο Airbnb Plus οδηγεί συνήθως σε 70% περισσότερες κρατήσεις για διανυκτερεύσεις. Για αυτό είναι σημαντικό να δίνεται προσοχή στις λεπτομέρειες και να είναι ο κάθε χώρος και η κάθε γωνιά του σπιτιού ή του δωματίου εξοπλισμένα καταλλήλως προκειμένου να εξυπηρετούν τις ανάγκες του πλέον σύγχρονου και απαιτητικού επισκέπτη.

Αξίζει σίγουρα να υπογραμμίσουμε, μάλιστα, πως στον ειδικό κατάλογο που μοίρασε στο συνέδριο BnB Guest Conference ο Κωτσόβολος (και μπορεί να βρει κάποιος στα 95 καταστήματα Κωτσόβολος ή το kotsovolos.gr), περιλαμβάνονται προϊόντα με ειδική σήμανση «Airbnb+» που προτείνονται ακριβώς για αυτόν τον σκοπό: Από κουζίνα με εντοιχιζόμενες λευκές συσκευές τελευταίας τεχνολογίας, μέχρι σαλόνι με «έξυπνες» τηλεοράσεις που ανεβάζουν το επίπεδο ψυχαγωγίας των επισκεπτών και από μπάνιο που προσφέρει πλήρη άνεση, έως υπνοδωμάτιο με χρηματοκιβώτια και «Baby Monitors», Business Corner για όσους πραγματοποιούν επαγγελματικά ταξίδια και ειδικούς χώρους ψυχαγωγίας για τους premium ταξιδιώτες.

Το γεγονός ότι η γνωστή αλυσίδα καταστημάτων προσφέρει και επιλογές «έξυπνης» χρηματοδότησης -ούτως ώστε να μη δεσμεύεται η ρευστότητα του Airbnb- και αναλαμβάνει όλες τις επισκευές των ηλεκτρολογικών και υδραυλικών φθορών -μέσω ενός ειδικού, MEGA Συμβολαίου Σπιτιού- αποδεικνύει σίγουρα πως οι εξελίξεις στην αγορά της βραχυχρόνιας τουριστικής μίσθωσης ακινήτων εντός και εκτός Ελλάδας δεν αποτελούν απλώς μέρος μία «μόδας».

Το σίγουρο είναι πως εν έτει 2019, υπάρχουν value-for-money λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν κάθε επαγγελματία και ιδιοκτήτη ακίνητων -που ασχολείται ή θέλει να ασχοληθεί με την αγορά των βραχυχρόνιων μισθώσεων- να «ανέβει επίπεδο» και να φέρει από σήμερα, το «αύριο» στον χώρο του. Το «μυστικό» σε αυτή την περίπτωση βρίσκεται αναμφίβολα στην τεχνολογία και τον επαγγελματισμό.

 

Παροχή υπηρεσιών που ανταποκρίνονται όχι μόνο στις ανάγκες του σήμερα, αλλά και σε μελλοντικές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
06 Μαρ

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Πότε ξεκινούν – Ποιοι θα δουν φορολοεαφρύνσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
27 Φεβ

Οι Φορολογικές αλλαγές στη Βραχυχρόνια μίσθωση για το 2024. Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
19 Οκτ

Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας ηλικίας 30-55 ετών της ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ