10 Σεπ
Ανάπτυξη
Ο ΟΑΕΔ δημιουργεί 15.500 θέσεις σε δύο προγράμματα

Ο ΟΑΕΔ δημιουργεί 15.500 θέσεις σε δύο προγράμματα

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ. Εάν  είναι κάτοχοι πτυχίου τριτοβάθμιας πανεπιστημιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης, ηλικίας 22 έως 29 ετών.

Στην υλοποίηση προγραμμάτων ΟΑΕΔ για 15.500 ανέργους αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός  (8/9/2018) στα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ. Η κυβέρνηση στηρίζει τους νέους. «Τους νέους υψηλής εξειδίκευσης, τους νέους επιστήμονες, που έφευγαν μαζικά στο εξωτερικό από το 2010 και μετά. Και αναφέρομαι στην προσπάθειά μας για την αντιστροφή του brain drain και την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων. Διότι δεν μπορούμε να στήσουμε, να πατήσουμε ξανά στα πόδια μας, αν δεν στηρίξουμε αποφασιστικά τη νέα γενιά αυτής της χώρας. Τη γενιά της κρίσης που χτυπήθηκε με βαναυσότητα την περίοδο των μνημονίων.

Τη γενιά που έφτασε να είναι άνεργη κάποια στιγμή το 2014 σε ποσοστά έως και 60%. Και παλεύουμε με στοχευμένες πρωτοβουλίες, να αντιστραφεί αυτή η τάση. Προχωράμε στην υλοποίηση προγραμμάτων για την εργασία περίπου 10.000 επιστημόνων στους κλάδους της μεταποίησης, της αγροδιατροφής και των νέων τεχνολογιών και 5.500 νέων επιστημόνων σε φορείς του δημοσίου, με μισθούς αντίστοιχους των προσόντων τους. Ενώ από το 2019 και για τα δύο επόμενα έτη, χορηγούμε κίνητρα με τη μορφή εισφοροαπαλλαγών και φοροαπαλλαγών για τους νέους επιστήμονες που θα επιστρέψουν στη χώρα μας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ποια είναι όμως αυτά τα προγράμματα: 

1) Πρόγραμμα για την ένταξη στην αγορά εργασίας 10.000 ανέργων σε δυναμικούς κλάδους της οικονομίας

Έμφαση θα δοθεί στον αγροτοδιατροφικό τον τεχνολογικό τομέα καθώς και τους κλάδους πληροφορικής και επικοινωνιών.

– Αφορά σε 10.000 άνεργους, 29-64 ετών οι οποίοι θα προωθηθούν στην απασχόληση του αγροτοδιατροφικού τομέα.  Ενώ θα υποστηριχθούν προκειμένου να αναλάβουν επιχειρηματική δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα.

– Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση 120 ωρών, συμβουλευτική υποστήριξη, πιστοποίηση και πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Ενώ συνολικά δεν θα υπερβαίνει τους 5 μήνες.

– Τα προγράμματα κατάρτισης σε ειδικότητες του Αγροτικού Τομέα, η πρακτική άσκηση μπορεί να πραγματοποιηθεί και σε επιχειρήσεις του δημόσιου τομέα.

2) Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς, όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 51 του ν. 1892/1990 (Α΄ 101) και οι οποίοι δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα

Το πρόγραμμα έχει διττό στόχο: α) την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας και της αδυναμίας πρόσβασης στην αγορά εργασίας των νέων πτυχιούχων που συνεχίζουν να πλήττονται από την παρατεταμένη οικονομική κρίση και β) την αντιμετώπιση του φαινομένου διαρροής επιστημονικού δυναμικού νεαρής ηλικίας σε άλλες χώρες προς αναζήτηση εργασίας, το οποίο προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στην απασχόληση και στην ελληνική οικονομία γενικότερα.

Παροχή υπηρεσιών που ανταποκρίνονται όχι μόνο στις ανάγκες του σήμερα, αλλά και σε μελλοντικές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
11 Σεπ

Νεό Πρόγραμμα LEADER για Επιχειρήσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
02 Μαΐ

Φωτοβολταϊκά στη στέγη: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Ποιοι δικαιούνται επιδότηση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
24 Μαρ

«Σπίτι μου»: Χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια σε νέους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ