13 Ιούλ
Ανάπτυξη
Πώς το «ηλεκτρονικό πορτοφόλι» αναβαθμίζει την καθημερινότητά μας

Πώς το «ηλεκτρονικό πορτοφόλι» αναβαθμίζει την καθημερινότητά μας

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι «έξυπνες» συσκευές -και λύσεις- που έχουν μπει στις ζωές μας τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει κατά πολύ την καθημερινότητά μας, βελτιώνοντας σε πολλές περιπτώσεις τον τρόπο που λειτουργούμε και εργαζόμαστε.

Οι σύγχρονες επιχειρήσεις προσπαθούν συνεχώς να «αγκαλιάζουν» τις πλέον σύγχρονες και καινοτόμες ιδέες, οι οποίες υπόσχονται ότι θα αναβαθμίσουν τις σχέσεις με τους πελάτες τους και θα βελτιώσουν την εξυπηρέτηση που τους προσφέρουν. Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι, λοιπόν, το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι Έλληνες επιλέγουν «έξυπνες» λύσεις προκειμένου να διευκολύνουν την καθημερινότητά τους.

Πράγματι, παρά το γεγονός ότι μέχρι πριν από μερικά χρόνια οι Έλληνες εμφανίζονταν αρκετά επιφυλακτικοί όσον αφορά στις ηλεκτρονικές πληρωμές, σήμερα φαίνεται πως έχουν κατανοήσει το γεγονός ότι η ανάγκη για προσαρμογή στα νέα δεδομένα είναι ιδιαίτερα σημαντική και σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, συμφέρουσα για τους καταναλωτές.

Όταν το κινητό μετατρέπεται σε ηλεκτρονικό πορτοφόλι

Υπάρχει, όμως, μια «έξυπνη» επιλογή που αφορά στην πραγματοποίηση συναλλαγών χωρίς τη χρήση μετρητών ή καρτών, η οποία φαίνεται πως κερδίζει σε σημαντικό βαθμό την εμπιστοσύνη των Ελλήνων. Πρόκειται για μια τάση που κυριαρχεί στο εξωτερικό και η οποία ήρθε στη χώρα μας για να την αναβαθμίσει τεχνολογικά σε πολλούς τομείς. Ο λόγος για το ηλεκτρονικό πορτοφόλι.

Με το ηλεκτρονικό πορτοφόλι, οι πληρωμές γίνονται μέσω κινητού ή tablet -και όπως προαναφέραμε χωρίς μετρητά ή κάρτες- και η επιλογή αυτή φαίνεται πως είναι πιο κοντά στα ελληνικές προτιμήσεις, όπως τουλάχιστον αυτές διαμορφώνονται μέχρι σήμερα.

Πλέον, υπάρχουν και στην Ελλάδα εφαρμογές (apps) που μετατρέπουν το κινητό μας τηλέφωνο σε ηλεκτρονικό πορτοφόλι (digital wallet). Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι μπορούμε να πραγματοποιούμε συναλλαγές μόνο με το κινητό μας, χωρίς να έχουμε μαζί μας πορτοφόλι, μετρητά ή κάρτες. Έτσι ακριβώς λειτουργεί και το i-bank Pay, το νέο πρωτοποριακό ηλεκτρονικό πορτοφόλι της Εθνικής Τράπεζας, με το οποίο μπορεί ο καθένας να κάνει τις αγορές του στα καταστήματα, αλλά και να μεταφέρει χρήματα στους φίλους του, με μια απλή κίνηση και με απόλυτη ασφάλεια.

Οι εξελιγμένες λειτουργίες που αλλάζουν την καθημερινότητά μας

Το σημαντικό στοιχείο όσον αφορά στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι είναι οι δυνατότητες που μας δίνει και οι οποίες αναμφισβήτητα κάνουν τη διαφορά και δημιουργούν νέα δεδομένα στους τρόπους που κάνουμε τις συναλλαγές μας. Μία από τις δυνατότητες αυτές έχει να κάνει με τον τρόπο που συναλλασσόμαστε με φυσικά πρόσωπα. Εδώ, το i-bank Pay μας δίνει τη δυνατότητα να στέλνουμε και να λαμβάνουμε χρήματα από φίλους μας στο Facebook ή τις επαφές του τηλεφωνικού μας καταλόγου (εφόσον έχουν και οι ίδιοι εγγραφεί στην υπηρεσία), χωρίς μάλιστα να γνωρίζουμε τον τραπεζικό τους λογαριασμό. Ή ακόμα και να μοιραζόμαστε με φίλους και γνωστούς τα έξοδά μας, χάρη στην ειδική λειτουργικότητα «split-the-bill».

Πέρα από την εν λόγω καινοτομία, άλλο ένα χαρακτηριστικό που καθιστά το i-bank Pay ιδιαίτερα δημοφιλές είναι η δυνατότητα πραγματοποίησης αγορών και πληρωμών προς επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Για παράδειγμα, το γεγονός ότι σε οποιοδήποτε από τα 120.000 σημεία που φέρουν το σήμα i-bank POS ή i-bank Pay μπορεί ο χρήστης της υπηρεσίας να κάνει τις πληρωμές του με ένα μόνο «σκανάρισμα» είναι μια από τις πλέον δημοφιλείς λύσεις στις σύγχρονες οικονομικές συναλλαγές.

Μία ακόμη σύγχρονη επιλογή που μας φέρνει το i-bank Pay και η οποία «ανεβαίνει» συνεχώς στις προτιμήσεις των επιχειρηματιών και των καταναλωτών στην Ελλάδα, είναι οι contactless πληρωμές που γίνονται μέσω Bluetooth, από το κινητό του πελάτη στο κινητό του επαγγελματία / εμπόρου. Η διαδικασία για την πραγματοποίηση contactless πληρωμών είναι απλή. Αρκεί να πλησιάσει ο χρήστης το κινητό/tablet του, στο κινητό/tablet ή στην ειδική συσκευή i-bank Connector του επαγγελματία, έχοντας ενεργοποιημένο το Bluetooth και επιλέγοντας το εικονίδιο «Πληρωμή Contactless».

Τέλος, αξίζει να αναφερθούμε και στις ειδικές προσφορές και τις συνεργασίες που υπάρχουν αυτό το διάστημα και οι οποίες ουσιαστικά «επιβραβεύουν» εκείνους που επιλέγουν τον συγκεκριμένο τρόπο πληρωμών. Για παράδειγμα, όσοι επιλέξουν το i-bank Pay για τις αγορές τους στα Καταστήματα Publicμέχρι 15/7, κερδίζουν το 20% της αξίας της συναλλαγής τους σε πόντους go4more!

Πόσο μπορούμε να επωφεληθούμε;

Το σίγουρο είναι πως αν και το ηλεκτρονικό πορτοφόλι άργησε να έρθει στην Ελλάδα, έχει γίνει ήδη μέρος της καθημερινότητάς μας. Οι λόγοι που εξηγούν αυτό το φαινόμενο είναι πολλοί: Από τις διευκολύνσεις που παρέχει μέχρι τη αξιοπιστία του. Τα δύο πλέον σημαντικά στοιχεία, όμως, όσον αφορά στο i-bank Payέχουν να κάνουν με το γεγονός ότι μας επιτρέπει να έχουμε τον πλήρη έλεγχο, γνωρίζοντας ότι τα πάντα είναι στο χέρι μας και κυρίως πως εξυπηρετεί βασικές, καθημερινές ανάγκες, είτε βρισκόμαστε στην πλευρά των καταναλωτών, είτε των επαγγελματιών.

Οι γρήγορες και ασφαλείς πληρωμές από τα «έξυπνα» κινητά μας τηλέφωνα είναι πλέον πραγματικότητα και το σίγουρο είναι πως έφτασε η ώρα να κάνουμε και εμείς το επόμενο βήμα στη digital, και από πολλές απόψεις περισσότερο ασφαλή, εποχή. Οι «έξυπνες» επιλογές επιβραβεύονται και αναβαθμίζουν τη ζωή μας σε πολλά επίπεδα.

Περισσότερες πληροφορίες για το i-bank pay, το ηλεκτρονικό πορτοφόλι της Εθνικής Τράπεζας στο https://ibankpay.nbg.gr/iBankPay/el/

Παροχή υπηρεσιών που ανταποκρίνονται όχι μόνο στις ανάγκες του σήμερα, αλλά και σε μελλοντικές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
06 Μαρ

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Πότε ξεκινούν – Ποιοι θα δουν φορολοεαφρύνσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
27 Φεβ

Οι Φορολογικές αλλαγές στη Βραχυχρόνια μίσθωση για το 2024. Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
19 Οκτ

Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας ηλικίας 30-55 ετών της ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ