04 Οκτ
Ασφάλεια
Προσοχή στα πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτου!

Προσοχή στα πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτου!

Πλήθος πλαστών ασφαλιστηρίων συμβολαίων αυτοκινήτου κυκλοφορούν στην αγορά, εξαπατώντας ανυποψίαστους οδηγούς. Κάθε οδηγός λοιπόν, οφείλει να ενημερωθεί σχετικά και να προστατεύεται από τυχόν απάτες. Κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης η αναζήτηση προσιτού ασφάλιστρου δημιούργησε πολλά προβλήματα στον κλάδο των ασφαλειών αυτοκινήτου και μία σωρεία από ανασφάλιστα αυτοκίνητα. Επιτήδειοι βρήκαν, συνεπώς, την ευκαιρία και προμήθευσαν στην αγορά χιλιάδες πλαστά συμβόλαια. Διαφημίσεις με πακέτα ασφαλίστρων σε δελεαστικές τιμές προσέλκυαν τους οδηγούς, οι οποίοι έδιναν τα στοιχεία τους, κατέθεταν χρήματα και λάμβαναν ένα συμβόλαιο δίχως κανένα αντίκρισμα. Δηλαδή, ένα πλαστογραφημένο χαρτί από «επώνυμη» συνήθως ασφαλιστική εταιρεία.

Ως εκ τούτου, ένα υπολογίσιμο ποσοστό αυτοκινήτων κυκλοφορεί ανασφάλιστο στους δρόμους χωρίς να το γνωρίζουν οι οδηγοί τους, έως τη στιγμή εμπλοκής σε κάποιο τροχαίο συμβάν που ανασφάλιστοι αντιμετωπίζουν και ποινικές κυρώσεις. Πολλές χιλιάδες τέτοιες απάτες αποκαλύφθηκαν το προηγούμενο διάστημα μέσω της ηλεκτρονικής διασταύρωσης στοιχείων, καθώς οι ιδιοκτήτες πλήρωσαν το πρόστιμο που προβλέπεται, ενώ σε κάποιες άλλες, οι ιδιοκτήτες οχημάτων έμπλεξαν σε μεγάλες περιπέτειες. Για παράδειγμα, ενεπλάκησαν σε ατυχήματα με σωματικές βλάβες και σοβαρές υλικές ζημιές και βρέθηκαν ανασφάλιστοι να χρωστούν τεράστια ποσά. Επίσης, υπάρχουν και περιπτώσεις που οι οδηγοί δεν έμαθαν ποτέ πως είχαν στα χέρια τους ένα ανύπαρκτο ασφαλιστήριο, αλλά όταν προσπάθησαν να επικοινωνήσουν εκ νέου με τον υποτιθέμενο ασφαλιστή εκείνος ήταν άφαντος.

Ο οδηγός όμως, έχει την δυνατότητα να ελέγξει τη γνησιότητα του ασφάλιστρου του μέσω της εφαρμογής του «Επικουρικού Κεφαλαίου». Εκεί, αφού συμπληρωθεί ο ΑΦΜ, ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματός και ο κωδικός ασφαλείας, ελέγχεται το ασφάλιστρο.
Θέλεις να ελέγξεις τα ασφάλιστρά σου χωρίς κόπο; Θα το ελέγξουμε εμείς και θα σου προτείνουμε ασφαλιστικές λύσεις οικονομικές και αξιόπιστες από τις πλέον επώνυμες εταιρίες.Συμπληρώστε τη φόρμα τιμολόγησης και σε 10 λεπτά θα έχεις την προσφορά μας, χωρίς να ασχοληθείς καθόλου! Γιατί η σωστή ενημέρωση είναι υποχρέωσή μας.
Μπεκίρη Πηνελόπη
Ασφαλιστικός Σύμβουλος
Παροχή υπηρεσιών που ανταποκρίνονται όχι μόνο στις ανάγκες του σήμερα, αλλά και σε μελλοντικές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
06 Μαρ

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Πότε ξεκινούν – Ποιοι θα δουν φορολοεαφρύνσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
27 Φεβ

Οι Φορολογικές αλλαγές στη Βραχυχρόνια μίσθωση για το 2024. Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
19 Οκτ

Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας ηλικίας 30-55 ετών της ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ