10 Αυγ
Ανάπτυξη
5 μυστικά για να χτίσεις την νέα σου ομάδα

5 μυστικά για να χτίσεις την νέα σου ομάδα

Είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις τη δική σου επιχείρηση και θες να τη στελεχώσεις με τα καταλληλότερα άτομα; Η αναζήτηση της ομάδας σου είναι μία δουλειά που όντως απαιτεί ενέργεια και επιμονή, αυτό όμως δε δικαιολογεί συμβιβασμούς και ημίμετρα από την πλευρά του νέου επιχειρηματία.

Η σύνθεση της καταλληλότερης ομάδας στο ξεκίνημα μίας νέας εταιρείας, οποιασδήποτε φύσης, μπορεί να κρίνει την αποτυχία ή την επιτυχία της. Πώς, λοιπόν, μπορούμε να επιλέξουμε τα κατάλληλα άτομα, μειώνοντας τα περιθώρια σφάλματος;

  1. Συμβουλέψου τον κύκλο σου: Ρώτα έμπιστους συναδέλφους ή φίλους σου αν γνωρίζουν άτομα που έχουν τα απαραίτητα προσόντα για να καλύψουν κάποια από τις θέσεις της νέας σου εταιρείας. Τέτοιου είδους γνωριμίες είναι χρήσιμες, καθώς τα άτομα αυτά έχουν περάσει από ένα πρώτο «φίλτρο», κάτι που καθιστά την έρευνά σου ευκολότερη.
  2. Ξεκίνα νωρίς: Μπορεί ακόμα η επιχείρησή σου να είναι στα σκαριά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να αρχίσεις να σχεδιάζεις ένα πλάνο με λεπτομερή καταγραφή των διαθέσιμων θέσεων εργασίας, των υποχρεώσεων του κάθε ατόμου της ομάδας αλλά και τα προαπαιτούμενα προσόντα. Αν ξέρεις ακριβώς τι ψάνεις, σίγουρα θα το βρεις πιο εύκολα.
  3. Κάνε τη συνέντευξη διαδραστική: Το παραδοσιακό μοντέλο συνέντευξης έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αναποτελεσματικό γιατί δεν αφήνει τα πραγματικά προσόντα αλλά και τα μειονεκτήματα του υποψηφίου να αναδειχθούν. Αντίθετα, case study συνεντεύξεις ρίχνουν φως στην κριτική σκέψη, την προσέγγιση αλλά και την αφοσίωση του υποψήφιου εργαζομένου.
  4. Αν νιώθεις σίγουρος, κάνε την πρόσληψη γρήγορα: Η σημερινή αγορά εργασίας είναι ιδιαίτερα περιορισμένη, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι υποψήφιοί σου είναι απελπισμένοι. Οι ταλαντούχοι, έμπειροι και άρτια εκπαιδευμένοι υποψήφιοι είναι πολύ πιθανόν να ψάχνουν και αλλού δουλειά, ίσως και στο εξωτερικό, με πολύ καλύτερους όρους. Μοιράσου το όραμά σου μαζί τους κι αν διακρίνεις ένθερμο το ενδιαφέρον τους, κάνε τους μία ολοκληρωμένη πρόταση συνεργασίας άμεσα.
  5. Απομάκρυνε τα λάθος άτομα: Μία άτυχη επιλογή συνεργάτη, μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην εταιρεία σου, ακόμα και να θέσει σε κίνδυνο την ακεραιότητά της. Αν διακρίνεις σημάδια κακής συμπεριφοράς, αναξιοπιστίας, ή απλά ασυμβατότητας, τα οποία δε διορθώνονται από την πλευρά του συνεργάτη σου, ακόμα κι αν έχεις παρέμβει αρκετές φορές, απομάκρυνε το άτομο αυτό γρήγορα. Όσο ψυχοφθόρο και απρόσωπο κι αν σου φαίνεται, γλιτώνεις την εταιρεία σου από καθυστερήσεις και από μελλοντικές, ίσως και ανεπανόρθωτες βλάβες, κάτι που έχει αποδειχθεί.

Η διαδικασία πρόσληψης, σύνθεσης και εκπαίδευσης μίας ομάδας είναι πραγματικά χρονοβόρα, αλλά αν επενδύσεις το χρόνο αυτό εξ αρχής, κερδίζεις ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην αγορά! Μην ξεχνάς, ότι υπάρχουν επαγγελματίες σύμβουλοι επιχειρήσεων που μπορούν να σε καθοδηγήσουν αλλά και να συνεχίσουν να εκπαιδεύουν την ομάδα σου, για να είσαι πάντα ένα βήμα μπροστά!

 

πηγή: epixeiro.gr

Παροχή υπηρεσιών που ανταποκρίνονται όχι μόνο στις ανάγκες του σήμερα, αλλά και σε μελλοντικές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
06 Μαρ

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Πότε ξεκινούν – Ποιοι θα δουν φορολοεαφρύνσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
27 Φεβ

Οι Φορολογικές αλλαγές στη Βραχυχρόνια μίσθωση για το 2024. Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
19 Οκτ

Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας ηλικίας 30-55 ετών της ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ