19 Νοέ
Ανάπτυξη
Πως ωφελείται εκείνος που παρέχει καλή εξυπηρέτηση στους πελάτες;

Πως ωφελείται εκείνος που παρέχει καλή εξυπηρέτηση στους πελάτες;

Αυτός/ή που παρέχει άρτιες υπηρεσίες προοδεύει:

  • Εξελίσσεται σαν άνθρωπος και αποκτά ταλέντο: Οι υπηρεσίες προσφέρονται από άνθρωπο σε άνθρωπο, για αυτό όποιος φροντίζει τους άλλους αναπτύσσει κοινωνικές αρετές όπως: ευρύτητα σκέψης, εξωστρέφεια και ικανότητες επικοινωνίας. Η ατομική του αμοιβή είναι η πρόοδος της προσωπικότητάς του, η «δημιουργία» και η εξέλιξη του ταλέντου του. Η καλή εξυπηρέτηση προσφέρει εμπειρία σε αυτόν που την παρέχει, τον κάνει «χρήσιμο» και κατακτά παραγωγικό ρόλο στην κοινωνία. Έτσι η ψυχολογία του γίνεται θετική, κάτι που αντανακλάται και στην προσωπική του ζωή. Όταν ο άνθρωπος αγαπά την εργασία του, προάγεται σαν προσωπικότητα και η εξυπηρέτηση πελατών είναι τομέας απασχόλησης που βοηθά σε αυτό.
  • Καλλιεργεί επαγγελματικές δεξιότητες και αποκτά τόλμη: Η χρήση των κατάλληλων ερωτήσεων, η ενεργητική ακρόαση, η αναφορά σε θετικές λέξεις, η σωστή στάση του σώματος είναι μέρος της καθημερινής ενασχόλησης αυτού που εξυπηρετεί και η εφαρμογή τους του προσφέρει γνώσεις και ικανότητες. Η άνεση στην υποδοχή του πελάτη, η επαγγελματική συζήτηση στην διάρκεια της επαφής, η διατήρηση των σχέσεων μετά, καθώς και η ισότητα με την οποία συμπεριφέρεται στους πελάτες του ο εξυπηρετών, είναι στοιχεία της καλής υπηρεσίας που προσφέρει που του προσδίδουν εμπειρία. Έτσι «κτίζει» επαγγελματικό χαρακτήρα στον τρόπο που επικοινωνεί με τους πελάτες, όπως βέβαια και με τους εσωτερικούς πελάτες: προϊστάμενους, συναδέλφους και υφιστάμενους στην επιχείρηση. Εκεί απαιτείται συνεργασία, ομαδικότητα, δημιουργικότητα, προσαρμοστικότητα και Τόλμη κάτι που τον εξελίσσει σαν επαγγελματία.
  • Έχει τον  πελάτη συνεργάτη: Η διάθεση, που προκύπτει μέσα από την φροντίδα και την προσωποποίηση, δημιουργεί εκείνες τις συνθήκες που θα κάνουν την συναλλαγή ευκολότερη. Στις υπηρεσίες επηρεάζει και η προδιάθεση του πελάτη που εφόσον είναι καλή η επαφή εξελίσσεται ομαλά. Οι πελάτες θα θελήσουν να εκφράσουν την γνώμη τους ενεργά όταν αναγνωρίζουν την προσπάθεια για επαγγελματική εξυπηρέτηση και διαπιστώνουν ότι υπάρχουν σημεία βελτίωσης. Πολλοί πελάτες είναι έμπειροι από παροχή υπηρεσιών. Συνεπώς η γνώμη και η δική τους οπτική θα είναι προς όφελος του παροχέα υπηρεσίας, εφόσον την εκφράσουν. Έτσι, αυτός που εξυπηρετεί έχει στην διάθεσή του πελάτες, με πολλαπλές και ποικίλες εμπειρίες για να τον συμβουλέψουν, να τον καθοδηγήσουν και να τον εκπαιδεύσουν, όπου χρειάζεται.
  • Προλαμβάνει δυσκολίες και παράπονα: Κάθε πελάτης έχει συναισθηματικούς λογαριασμούς και σε κάθε συναλλαγή δημιουργείται μια χρέωση ή μια πίστωση. Δηλαδή, όταν ο πελάτης εισπράξει κάτι καλό, πιστώνει την επιχείρηση. Όταν γίνει κάποιο λάθος, ή υπάρξει κάποια ατέλεια, χρεώνει την επιχείρηση και αυτόν που τον εξυπηρετεί. Όσο μεγαλύτερη είναι η πίστωση της εταιρίας στον πελάτη, δηλαδή όσα περισσότερα του έχει προσφέρει, τόσο περισσότερο αυτός γίνεται πιστός και έχει την διάθεση να παραβλέπει τυχόν αστοχίες και λάθη που θα γίνουν. Και οι πελάτες που έχουν πολλαπλές θετικές εμπειρίες γίνονται «πρεσβευτές» της επιχείρησης ή αυτού που εξυπηρετεί, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη.
  • Μαθαίνει να «συνεργάζεται» με την τεχνολογία: Όποιος αναζητά τρόπους για να βελτιώσει τις υπηρεσίες που παρέχει χρησιμοποιεί και την τεχνολογία στην καθημερινή του εργασία. Η τεχνολογία βοηθά σε πολλά διαδικαστικά θέματα στην παροχή της υπηρεσίας, όπως: στην επαφή με τους πελάτες, στην επεξεργασία των στοιχείων τους, στις προσωποποιημένες πωλήσεις, στην αποστολή του προϊόντος. Αυτή η διαδικασία, που συνεχώς εξελίσσεται, δημιουργεί συνέργεια ανάμεσα τον παροχέα υπηρεσίας και τις νέες τεχνολογίες που χρησιμοποιεί. Έτσι, ο χρήστης είναι έτοιμος να υποστηρίξει και να χρησιμοποιήσει όποια νέα τεχνολογική εξέλιξη δημιουργηθεί.
  • Αποκτά πρόσβαση σε ποικίλα επαγγέλματα: Επειδή η εξυπηρέτηση πελατών ενυπάρχει στους περισσότερους τομείς, η εμπειρία στην άρτια εξυπηρέτηση πελατών δημιουργεί τις συνθήκες για πρόσβαση σε ποικίλα επαγγέλματα. Αυτός που γνωρίζει τους τρόπους που δημιουργούν ευνοϊκό κλίμα στις συναλλαγές, κάτι που είναι απαραίτητο στους περισσότερους τομείς της επιχειρηματικότητας, γίνεται περιζήτητος. Η ευελιξία, η καινοτομία, η κριτική σκέψη, η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και η χρήση της τεχνολογίας είναι οι ικανότητες που εξελίσσει κάποιος εξυπηρετώντας πελάτες και είναι αυτές που διευκολύνουν την εργασία, αυξάνουν την απόδοση και προάγουν επαγγελματικά αυτόν που τις έχει. Και στο μέλλον όλο και περισσότερες επιχειρηματικές δραστηριότητες θα περιέχουν και στην εξυπηρέτηση πελατών που θα προσθέτει αξία στην λειτουργία τους.
  • Ανοίγει τις πόρτες της «Τύχης» του: Είναι συχνό το φαινόμενο να αναζητείται έμπειρο προσωπικό από εταιρίες. Υπάρχουν πελάτες που εάν εκτιμήσουν έναν επαγγελματία από τον άρτιο τρόπο που εξυπηρετεί τους πελάτες του θα τον θυμούνται και θα έχουν την διάθεση να την/τον συστήσουν. Έτσι, η καριέρα του θα εξελιχθεί. Εξάλλου, οι καλές υπηρεσίες αφορούν και τους εσωτερικούς πελάτες μιας επιχείρησης, εκεί που εργάζεται κάποιος. Και αυτή/ος που τις παρέχει άρτια και αποτελεσματικά έχει σαφώς συγκριτικό πλεονέκτημα για προαγωγή στην επιχείρηση όπου εργάζεται,  όπως βέβαια και στην αγορά, ευρύτερα.

Γιατί και στην Εξυπηρέτηση Πελατών ισχύει ο στίχος του Οδυσσέα Ελύτη: «τα τρία Τ της επιτυχίας είναι: Ταλέντο, Τόλμη και Τύχη.»  

 

πηγή: epixeiro.gr

Παροχή υπηρεσιών που ανταποκρίνονται όχι μόνο στις ανάγκες του σήμερα, αλλά και σε μελλοντικές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
06 Μαρ

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Πότε ξεκινούν – Ποιοι θα δουν φορολοεαφρύνσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
27 Φεβ

Οι Φορολογικές αλλαγές στη Βραχυχρόνια μίσθωση για το 2024. Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
19 Οκτ

Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας ηλικίας 30-55 ετών της ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ