26 Ιούλ
Ανάπτυξη
5+1 εφαρμογές που θα απογειώσουν την παραγωγικότητά σας

5+1 εφαρμογές που θα απογειώσουν την παραγωγικότητά σας

Η σύγχρονη εποχή, με την εισαγωγή κυρίως των έξυπνων συσκευών (smartphone, tablet), έχει αλλάξει τελείως τα δεδομένα της διεκπεραίωσης εργασιών. Με τις ισχυρές επεξεργαστικές δυνατότητες που διαθέτουν και την απευθείας σύνδεσή τους στο διαδίκτυο (LTE, WIFI), μπορούν να αποτελέσουν ένα δυναμικό «προσωπικό βοηθό», συντελώντας στη διαχείριση, οργάνωση και ολοκλήρωση περισσότερων δραστηριοτήτων εν κινήσει. Στο άρθρο που ακολουθεί παρουσιάζονται 5+1 εφαρμογές που πραγματικά μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε αποτελεσματικά τα επίπεδα της παραγωγικότητάς σας!

WPS

To WPS αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση σουίτας γραφείου δίνοντας τη δυνατότητα δημιουργίας και επεξεργασίας εγγράφων, παρουσιάσεων, υπολογιστικών φύλλων και υπενθυμίσεων, ενώ παρέχει και τη λειτουργία προβολής αρχείων pdf. Μπορείτε να το συνδέσετε εύκολα και να εργαστείτε απευθείας με πληθώρα Cloud Drives (Drop Box, Google Drive κλπ) ενώ μπορείτε να μοιραστείτε τα έγγραφα και τα αρχεία σας μέσω της απευθείας κοινής χρήσης στα δημοφιλέστερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Whatsapp κλπ). Με τις χαμηλές απαιτήσεις του σε υλικολογισμικό, το ευχάριστο περιβάλλον, τη δυνατότητα κρυπτογράφησης και τη γρήγορη απόδοσή του, δικαιώνει τη κατάταξή του ως ένα από τα καλύτερα MS Office Alternatives.

Evernote

Σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο και αναπτυσσόμενο πεδίο, το Evernote κατέχει ακόμα ηγετική θέση στο χώρο των σημειώσεων. Μπορείτε να κρατήσετε σημειώσεις εύκολα και γρήγορα επιλέγοντας μέσα από ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών όπως: κείμενο, σκίτσα, φωτογραφίες, ήχος, βίντεο, pdf, web περιεχόμενο κλπ. Δίνει τη δυνατότητα συγχρονισμού του έργου σας ανάμεσα στις συσκευές σας, ενώ μπορείτε να εργαστείτε από κοινού με τους συνεργάτες σας πάνω σε οποιοδήποτε αρχείο σημείωσης (collaboration). To Evernote αποτελεί πραγματικά μια ιδανική πρόταση για την οργάνωση των σκέψεων και των καθημερινών εργασιών, δραστηριοτήτων και υποχρεώσεών σας, στο χώρο εργασίας, στην εκπαίδευση, στο σπίτι ή όπου εσείς επιθυμείτε.

 

Simple Mind

Μια εφαρμογή που πραγματικά έχω λατρέψει είναι το Simple Mind. Το συγκεκριμένο app αποτελεί μια από τις καλύτερες λύσεις για τη κατασκευή εν κινήσει νοητικών χαρτών και διαγραμμάτων, κατάλληλη για brainstorming. Με πληθώρα επιλογών, μεγάλη βιβλιοθήκη εικονιδίων και έτοιμων προτύπων μπορείτε εύκολα να σχηματοποιήσετε και να οργανώσετε πολύ εύκολα τη σκέψη, τα project και κάθε τομέα της καθημερινότητά σας, εξοικονομώντας χρόνο και καθιστώντας σας πιο αποτελεσματικούς.  Με τη δυνατότητα εξαγωγής σε αρχείο pdf και εικόνα μπορείτε να μοιραστείτε εύκολα το έργο σας σε πληθώρα Cloud Drives και Social Media Platforms.

 

Wunderlist

Το Wunderlist αποτελεί μια εφαρμογή που πραγματικά έχει κάνει τη ζωή μου ευκολότερη βοηθώντας με να οργανώσω τις δραστηριότητες, τα ψώνια, τα χόμπι μου, μέχρι και τις εργασίες με τους συνεργάτες μου. Με τη δυνατότητα δημιουργίας λιστών (to-do lists) μπορείτε να ταξινομήσετε και να οργανώσετε αποτελεσματικά τις υποχρεώσεις, τις προθεσμίες, τις σημαντικές ημερομηνίες σας, να επισυνάψετε φωτογραφίες, αρχεία κλπ, ενώ με τη λειτουργία υπενθυμίσεων μπορείτε να ορίσετε έξυπνες ειδοποιήσεις. Επιπλέον η εφαρμογή σας παρέχει την ικανότητα συνεργασίας (collaboration) μέσω της οποίας μπορείτε να μοιράζεστε τις λίστες και τις εργασίες σας, να αναθέτετε αρμοδιότητες και να συζητάτε πάνω σε αυτές.

 

Cam Scanner

Βρίσκεστε εν κινήσει και χρειάζεται άμεσα να ψηφιοποιήσετε και να στείλετε κάποιο έγγραφο; Το Cam Scanner είναι εδώ για να σας λύσει τα χέρια. Χρησιμοποιώντας τη κάμερα του κινητού σας μπορείτε πολύ εύκολα να σαρώσετε έγγραφα (από πιστοποιητικά μέχρι λογαριασμούς) και να τα επεξεργαστείτε με τη πληθώρα εργαλείων που παρέχονται. Μέσα στις δυνατότητές του περιλαμβάνονται η εξαγωγή οποιουδήποτε αρχείου σε pdf και jpg, η απευθείας εκτύπωση σε κάποιον κοντινό εκτυπωτή, η απευθείας αποστολή fax μέσα από την εφαρμογή σε πάνω από 30 χώρες και η κοινή χρήση μέσω email, Social Media και Cloud Drives.

 

Forest

Το Forest είναι εδώ για να σας κάνει να αφήσετε κάτω το κινητό σας και να αφοσιωθείτε πλήρως στη δραστηριότητα σας φυτεύοντας ταυτόχρονα κάθε φορά που παραμένετε συγκεντρωμένοι ένα δένδρο! Στην αρχική οθόνη του προγράμματος μπορείτε να ορίσετε για πόση ώρα επιθυμείτε να παραμείνετε προσηλωμένοι στην εργασία σας (από 10’ – 120’). Με την επιτυχή ολοκλήρωση, εκτός από το δένδρο, συγκεντρώνεται πόντους τους οποίους μπορείτε να εξαργυρώσετε εντός της εφαρμογής σε νέες λειτουργίες. Εάν ωστόσο παρασυρθείτε και χρησιμοποιήσετε το κινητό σας το δένδρο ξεραίνετε. Το Forest πιστεύει ότι μέσω αυτού του μηχανισμού αίσθησης επιτυχίας – υπευθυνότητας θα ωθήσει τους χρήστες μακριά από τα κινητά τους με αποτέλεσμα την αφοσίωση και την αποτελεσματικότητα στην εργασία τους.

Η παραγωγικότητα δε ξεκινάει ούτε τελειώνει με τη χρήση εφαρμογών. Απαιτείται ένα σωστό μείγμα διαχείρισης χρόνου, εργασιών και εργαλείων που συντελούν στην αποτελεσματική και συντονισμένη εκτέλεση δραστηριοτήτων κάθε πτυχής της καθημερινότητας μας.

 

 

πηγή: epixeiro.gr

Παροχή υπηρεσιών που ανταποκρίνονται όχι μόνο στις ανάγκες του σήμερα, αλλά και σε μελλοντικές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
06 Μαρ

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Πότε ξεκινούν – Ποιοι θα δουν φορολοεαφρύνσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
27 Φεβ

Οι Φορολογικές αλλαγές στη Βραχυχρόνια μίσθωση για το 2024. Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
19 Οκτ

Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας ηλικίας 30-55 ετών της ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ