29 Μαρ
Ανάπτυξη
Πρώτη παγκοσμίως η Ελλάδα στην αποτελεσματικότητα του ηλεκτρονικού τσιγάρου κατά του καπνίσματος

Πρώτη παγκοσμίως η Ελλάδα στην αποτελεσματικότητα του ηλεκτρονικού τσιγάρου κατά του καπνίσματος

11πλάσιες πιθανότητες διακοπής του καπνίσματος έχουν οι καθημερινοί χρήστες

Η Ελλάδα αναδεικνύεται η πιο επιτυχημένη χώρα στον κόσμο σε ό,τι αφορά τη θετική επίδραση του ηλεκτρονικού τσιγάρου στη μείωση του καπνίσματος, σύμφωνα με την πρώτη μεγάλη πληθυσμιακή μελέτη που διεξήχθη στη χώρα μας για τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου και η οποία δημοσιεύθηκε στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Internal and Emergency Medicine. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από επιστημονικές ομάδες του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και των Πανεπιστημίων Πατρών και Μακεδονίας οι οποίες ανέλυσαν τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.568 ενηλίκων καπνιστών και πρώην καπνιστών.

Κύριο εύρημα της μελέτης είναι η υψηλή θετική συσχέτιση μεταξύ ηλεκτρονικού τσιγάρου και διακοπής του καπνίσματος καθώς προκύπτει ότι η καθημερινή χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου μπορεί να 11πλασιάσει την πιθανότητα διακοπής του καπνίσματος. Περίπου το 40% των ενηλίκων που διέκοψαν το κάπνισμα από το 2014 και μετά χρησιμοποιούν ή χρησιμοποιούσαν ηλεκτρονικό τσιγάρο, στοιχείο που αποδεικνύει την καθοριστική συμβολή του στην ελάττωση του αριθμού των καπνιστών τα τελευταία χρόνια στον ελληνικό πληθυσμό.

Σχολιάζοντας τη μελέτη ο Γενικός Διευθυντής της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρείας στο χώρο του ηλεκτρονικού τσιγάρου κ. Νίκος Γαλανόπουλος σημείωσε: «η σημαντική θετική επίδραση που έχει το άτμισμα στη διακοπή του καπνίσματος στην Ελλάδα είναι πρώτα απ’ όλα ένα καλό νέο για όλους όσοι σκέφτονται να αφήσουν πίσω τους το παραδοσιακό τσιγάρο. Στη NOBACCO προσπαθούμε, υπεύθυνα, να δώσουμε ασφαλείς και ποιοτικές επιλογές ατμίσματος σε όσες και όσους δεν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν άλλα εγκεκριμένα μέσα για να κόψουν το κάπνισμα. Δίνουμε κίνητρα στους ενδιαφερόμενους καπνιστές να δοκιμάσουν το άτμισμα ως μέσο διακοπής του καπνίσματος προσφέροντας προνομιακές ευκαιρίες σε συσκευές και υγρά αναπλήρωσης που θα τους βοηθήσουν να κάνουν μια νέα αρχή».

Παροχή υπηρεσιών που ανταποκρίνονται όχι μόνο στις ανάγκες του σήμερα, αλλά και σε μελλοντικές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
06 Μαρ

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Πότε ξεκινούν – Ποιοι θα δουν φορολοεαφρύνσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
27 Φεβ

Οι Φορολογικές αλλαγές στη Βραχυχρόνια μίσθωση για το 2024. Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
19 Οκτ

Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας ηλικίας 30-55 ετών της ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ