06 Μαΐ
Μη κατηγοριοποιημένο
Νέες αυξήσεις στους φόρους των ακινήτων από τις αλλαγές στις αντικειμενικές

Νέες αυξήσεις στους φόρους των ακινήτων από τις αλλαγές στις αντικειμενικές

Ανατροπές έρχονται από τον Ιούνιο στους φόρους των ακινήτων, εν όψει της δεύτερης κατά σειρά αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Η αναπροσαρμογή αποτελεί πλέον μεταμνημονιακή υποχρέωση της Ελλάδας, ενώ ήδη έχει νομοθετηθεί η διάταξη που επιβάλλει τον επανακαθορισμό των τιμών ζώνης.

Στόχος είναι οι αντικειμενικές αξίες να προσεγγίσουν τις εμπορικές ,έτσι ώστε με την τρίτη αύξηση, το 2020, να εξισωθούν με αυτές.

Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να εκδοθεί και η υπουργική απόφαση με την οποία θα ανατίθεται το έργο της επικαιροποίησης των αξιών σε συγκεκριμένους εκτιμητές ανά τη χώρα, οι οποίοι θα αναλάβουν να προσδιορίσουν τις τιμές σε περισσότερες από 10.000 ζώνες σε όλη την Ελλάδα.

Με τη νέα αναπροσαρμογή σε πολλές περιοχές της χώρας (στις οποίες η «ψαλίδα» μεταξύ αντικειμενικών και εμπορικών παραμένει ανοιχτή) έρχονται αυξήσεις στις τιμές ζώνης. Αυξήσεις οι οποίες θα προκαλέσουν ντόμινο επιβαρύνσεων σε φόρους και τέλη που βαρύνουν τα ακίνητα, ενώ και οι μεταβιβάσεις ακινήτων θα γίνουν ακριβότερες.

Παροχή υπηρεσιών που ανταποκρίνονται όχι μόνο στις ανάγκες του σήμερα, αλλά και σε μελλοντικές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
06 Μαρ

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Πότε ξεκινούν – Ποιοι θα δουν φορολοεαφρύνσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
27 Φεβ

Οι Φορολογικές αλλαγές στη Βραχυχρόνια μίσθωση για το 2024. Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
19 Οκτ

Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας ηλικίας 30-55 ετών της ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ