25 Οκτ
Ανάπτυξη
ΑΑΔΕ: Βίντεο – Tutorial πώς θα δηλώσετε τη μίσθωση Airbnb

ΑΑΔΕ: Βίντεο – Tutorial πώς θα δηλώσετε τη μίσθωση Airbnb

Σε εφαρμογή είναι από τις 31.8.2018 η λειτουργία του ηλεκτρονικού «Μητρώου Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής»- Airbnb που τηρείται στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ. Δείτε βήμα προς βήμα πως θα κάνετε τη δήλωση.

Η ΑΑΔΕ στο πλαίσιο της εφαρμογή του νέου μέτρου για την υποχρεωτική εγγραφή στο μητρώο βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου Airbnb εξέδωσε βίντεο με οδηγίες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των υπόχρεων.

Ειδικά για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις που έχουν συναφθεί από 1/1/2018 έως σήμερα, 30/8/2018, ημερομηνία θέσης σε λειτουργία του Μητρώου Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής, οι Διαχειριστές Ακινήτων υποχρεούνται μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2018:

  • να εγγραφούν στο Μητρώο Ακινήτων και να υποβάλουν συγκεντρωτική, ανά ακίνητο, Δήλωση Βραχυχρόνιας Διαμονής για όλες τις βραχυχρόνιες μισθώσεις της περιόδου αυτής (1/1 – 30/8/2018)

Σύμφωνα με τις αλλαγές που επήλθαν με την εγκύκλιο, οι «Δηλώσεις Βραχυχρόνιας Διαμονής» υποβάλλονται μέχρι τις 20 του επόμενου μήνα από την ημέρα αναχώρησης του μισθωτή από το «Ακίνητο».

Σε περίπτωση ακύρωσης της βραχυχρόνιας μίσθωσης και όταν βάσει πολιτικής ακύρωσης προβλέπεται καταβολή ποσού μισθώματος από τον μισθωτή, υποβάλλεται αρχική «Δήλωση Βραχυχρόνιας Διαμονής» μέχρι τις 20 του επόμενου μήνα από την ακύρωση.

Τέλος, για κάθε ένα ακίνητο δύνανται να ορίζονται περισσότεροι του ενός «Διαχειριστές», με την προϋπόθεση ότι καθένας εξ αυτών δραστηριοποιείται σε διαφορετική ψηφιακή πλατφόρμα.

Η ΑΑΔΕ ανάρτησε βίντεο στο youtube και την ιστοσελίδα της με αναλυτικές οδηγίες για τις δηλώσεις από τους ιδιοκτήτες ακινήτων που μισθώνουν ακίνητα μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb.

Παροχή υπηρεσιών που ανταποκρίνονται όχι μόνο στις ανάγκες του σήμερα, αλλά και σε μελλοντικές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
06 Μαρ

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Πότε ξεκινούν – Ποιοι θα δουν φορολοεαφρύνσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
27 Φεβ

Οι Φορολογικές αλλαγές στη Βραχυχρόνια μίσθωση για το 2024. Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
19 Οκτ

Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας ηλικίας 30-55 ετών της ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική απορρήτου.