Αν χρησιμοποιείτε καθημερινά το ποδήλατο στις μετακινήσεις σας, επιλέξτε ασφάλεια ποδηλάτου AIG από 50 ευρώ τον χρόνο* και απολαύστε την άνεση που σας προσφέρει το αγαπημένο σας μέσο, χωρίς να ανησυχείτε για τα αυξανόμενα κρούσματα κλοπής ποδηλάτου και τα απρόβλεπτα ατυχήματα.

 Ποδήλατα πόλης, ποδήλατα mountain, ηλεκτρικά ποδήλατα, μεταχειρισμένα ποδήλατα, με το πρωτοποριακό πρόγραμμα AIG ΠΟΔΗΛΑΤώ η ασφάλεια και τα προνόμια της AIG σας ακολουθούν σε κάθε σας διαδρομή με ποδήλατο.  

Καλύψεις

Κλοπή Ποδηλάτου
Αποζημιώνουμε την κλοπή του ποδηλάτου σας από το σπίτι, το αυτοκίνητο, το γκαράζ ή την αποθήκη σας εφόσον υπάρχουν ίχνη διάρρηξης και έχει γίνει αναφορά του συμβάντος στην αστυνομία. 

Ζημιές Ποδηλάτου 
Καλύπτουμε κάθε τύπου ζημιά που θα υποστεί το ποδήλατό σας κατά τη χρήση ή τη μεταφορά του, και επηρεάζει τη λειτουργία του.

Οδική Βοήθεια
Πανελλαδική & 24ωρη κάλυψη σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος, η οποία εξασφαλίζει τη μεταφορά σας σε κάποιο συνεργείο ή στο σημείο έναρξης, π.χ. το σπίτι σας. 

Αστική Ευθύνη
Σε περίπτωση που προκαλέσετε σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές σε κάποιον τρίτο κατά τη διάρκεια που ποδηλατείτε, καλύπτουμε τη ζημιά μέχρι και το ποσό των 50.000€. 

Προσωπικό Ατύχημα

 • Σε περίπτωση ατυχήματος του ποδηλάτη αποζημιώνουμε για:
 • Ιατροφαρμακευτικές δαπάνες έως 1.000€
 • Επισκευή, αντικατάσταση ή αγορά γυαλιών ή φακών επαφής έως 500€
 • Αποκατάσταση οδοντικής βλάβης έως 500€
 • Επίδομα 2.000€ για χρήση κράνους σε περίπτωση ατυχήματος που θα προκύψει απώλεια ζωής ή μόνιμη ολική ανικανότητα
 • Απώλεια ζωής με 10.000€
 • Μόνιμη ολική ανικανότητα με 10.000€

Συχνές ερωτήσεις

1. To πρόγραμμα ασφάλισης ποδηλάτου της AIG με καλύπτει σε κάθε σημείο της Ελλάδας; 

Η ασφάλιση ποδηλάτου ισχύει εντός Ελλάδος, για ατυχήματα που μπορεί να συμβούν αποκλειστικά και μόνον κατά τη διάρκεια οδήγησης του ασφαλισμένου ποδηλάτου.

2. Μπορώ να χρησιμοποιήσω την ασφάλιση για το ποδήλατό μου στο εξωτερικό; 

Η ασφάλιση ποδηλάτου ισχύει μόνο για τη χρήση του ποδηλάτου εντός Ελλάδος. 

3. Τι πρέπει να κάνω αν χρειαστώ Οδική Βοήθεια; 

Στην περίπτωση που το ποδήλατό σας υποστεί βλάβη, μπορείτε να καλέσετε την Οδική Βοήθεια στο 210 9460240 ή 211 1075711. Η κάλυψη παρέχεται από την εταιρεία INTERPARTNER ASSISTANCE.

4. Σε ποια σημεία μπορεί η οδική βοήθεια να εξυπηρετήσει τον ασφαλισμένο; 

Η οδική βοήθεια προσφέρει 24ωρη και πανελλαδική κάλυψη. Μπορεί να εξυπηρετήσει τον ασφαλισμένο ποδηλάτη, εφόσον βρίσκεται σε δημόσια οδό στην οποία μπορεί να έχει πρόσβαση το όχημα της οδικής βοήθειας. Η κάλυψη παρέχεται από την εταιρεία INTERPARTNER ASSISTANCE.

5. Σε ποιες περιπτώσεις αποζημιώνεται η κλοπή ποδηλάτου; 

Αποζημιώνουμε την ολική κλοπή του ποδηλάτου από το σπίτι, το αυτοκίνητο, την αποθήκη ή το γκαράζ. Προϋπόθεση είναι να ήταν κλειδωμένος ο χώρος (ή το ποδήλατο) στο οποίο φυλασσόταν το ποδήλατο, να υπάρχουν ίχνη διάρρηξης και να έχει γίνει αναφορά του συμβάντος στην αστυνομία. Η AIG σας καλύπτει για την ολική κλοπή του ποδηλάτου και όχι την όποια αφαίρεση εξαρτημάτων ή αξεσουάρ.

6. Εάν κλαπεί κάποιο εξάρτημα ή αξεσουάρ από το ποδήλατό μου, καλύπτομαι; 

Το πρόγραμμα ασφάλισης ποδηλάτου καλύπτει μόνο την ολική κλοπή του ποδηλάτου και όχι την όποια αφαίρεση εξαρτημάτων ή αξεσουάρ. 

7. Υπάρχει κάποια κάλυψη για τα περιστατικά τραυματισμού 

Σε περίπτωση ατυχήματος του ποδηλάτη που θα προκληθεί κατά την οδήγηση του ασφαλισμένου ποδηλάτου, η AIG θα σας καλύψει για:

 • Ιατροφαρμακευτικές δαπάνες έως 1.000€ (απαλλαγή 50€ για κάθε ζημιά)
 • Οπτική Βλάβη μέχρι 500€ (καλύπτουμε τα έξοδα αντικατάστασης, επισκευής ή αγοράς γυαλιών ή φακών επαφής που θα προκληθούν από ατύχημα του ποδηλάτη κατά τη διάρκεια οδήγησης του ασφαλισμένου ποδηλάτου)
 • Οδοντική βλάβη μέχρι 500€ (καλύπτουμε τα έξοδα αποκατάστασης στην οδοντοστοιχία του ποδηλάτη από ζημιά που θα προκληθεί από ατύχημά του με το ασφαλισμένο ποδήλατο) 
 • Επίδομα χρήσης κράνους 2.000€ (αποζημιώνουμε επιπλέον ποσό σε περίπτωση θανάτου ή μόνιμης ολικής ανικανότητας, εφόσον ο ποδηλάτης φορούσε κατά τη διάρκεια του ατυχήματος, σωστά δεμένο,
 • προστατευτικό κράνος ποδηλάτου, το οποίο πρέπει να πιστοποιείται από την αστυνομία)
 • Απώλεια ζωής από ατύχημα: 10.000€
 • Μόνιμη ολική ανικανότητα από ατύχημα:10.000€ 

 

8. Σε περίπτωση που το ποδήλατο υποστεί ζημιά ενώ επιβιβάζεται νόμιμα σε μέσο μαζικής μεταφοράς, καλύπτεται; 

Η ζημιά που θα προκύψει από επιβίβαση σε μέσο μαζικής μεταφοράς καλύπτεται, καθώς εμπίπτει στην κανονική χρήση του ποδηλάτου. 

9. Εάν οδηγώντας το ποδήλατό μου προκύψουν ζημιές από την πτώση του ποδηλάτου από την εξωτερική σχάρα στην οποία είναι τοποθετημένο, τότε από πού θα καλυφθώ; 

Οι ζημιές που ενδεχομένως θα προκληθούν σε άλλους θα καλυφθούν από την ασφάλιση αστικής ευθύνης του ποδηλάτου σας. Οι ζημιές στο ποδήλατό σας θα καλυφθούν από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του ποδηλάτου σας.

10. Εάν η αξία του ποδηλάτου μου υπερβαίνει τις 3.000€ μπορεί να ασφαλιστεί; 

Καλέστε μας στο Τ.2251034460 και ο Ασφαλιστικός μας Σύμβουλος  θα σας καθοδηγήσει.

11. Αγόρασα το ποδήλατό μου πριν 4 χρόνια. Πώς υπολογίζω τη σημερινή του αξία; 

Καλέστε μας στο Τ.2251034460 και ο Ασφαλιστικός μας Σύμβουλος  θα σας καθοδηγήσει, σχετικά με την αξία για την οποία μπορεί να ασφαλιστεί.

12. Ποιος καλύπτεται ως οδηγός του ποδηλάτου; 

Το πρόσωπο του οποίου το όνομα έχει δηλωθεί στην Ατομική Αίτηση Ασφάλισης και είναι μόνιμος κάτοικος Ελλάδος.

13. Τι είναι η απαλλαγή σε μια συγκεκριμένη κάλυψη; 

Ως απαλλαγή ορίζεται το ποσό το οποίο δεν θα καλυφθεί από την AIG και επιβαρύνει τον ασφαλισμένο σε κάθε περίπτωση ζημιάς. 

Οδική Βοήθεια: 

Τηλέφωνο: (+30) 210 940 8676 ή 211 107 5708 (λειτουργεί όλο το 24ωρο) 

 

Μπεκίρη Πηνελόπη - Ασφαλιστικός Σύμβουλος

Ελ. Βενιζέλου 21 - Μυτιλήνη

Τ. 2251034460 F. 2251034461


Πηγή: www.aig.gr