Ολοκληρώθηκε εχθές (Δευτέρα 13/06/2016, 15:00) η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης, μεταξύ εκπροσώπων των ασφαλιστικών εταιριών και της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, όπου και συζητήθηκαν οι τελευταίες οδηγίες τεχνικού τύπου ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία «σύλληψης» των ανασφάλιστων οχημάτων.

Ειδικότερα, στη συνάντηση συζητήθηκε το πώς μπορούν να προσαρμοστούν τα μηχανογραφικά συστήματα των εταιριών στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Από την πλευρά των ασφαλιστικών εταιριών δηλώθηκε ότι θα είναι έτοιμοι σε 10 με 15 μέρες. Αυτό σημαίνει ότι αμέσως μετά ξεκινά το σαφάρι για τα ανασφάλιστα οχήματα!

Για τους εκατοντάδες χιλιάδες οδηγούς που εξακολουθούν να κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς ασφαλιστική κάλυψη υπάρχουν πλέον πολύ μικρά χρονικά περιθώρια να ασφαλίσουν τα οχήματά τους και να αποφύγουν έτσι τα πρόστιμα και τις λοιπές ποινές που προβλέπει ο νόμος.

Οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί από πέρυσι. Ωστόσο, λόγω των καθυστερήσεων το μέτρο αναβλήθηκε και πλέον η αποστολή των ειδοποιητηρίων προγραμματίζεται να γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Με το που θα παραλάβουν το ειδοποιητήριο, οι οδηγοί θα έχουν χρονικό περιθώριο ολίγων ημερών να ασφαλίσουν το όχημά τους πληρώνοντας εκτός από το ασφάλιστρο και ένα παράβολο των 250 ευρώ. Πώς μπορεί να αποφευχθεί αυτή η επιβάρυνση των 250 ευρώ η οποία ουσιαστικά ισοδυναμεί ακόμη και με διπλασιασμό του ασφαλίστρου; Αν κάποιος σπεύσει «εδώ και τώρα» να καλυφθεί.

Η ασφαλιστική αγορά, έχει ήδη προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί λόγω της οικονομικής κρίσης. Στους οδηγούς, προσφέρονται ολοένα και φθηνότερες λύσεις για την κάλυψη του οχήματος έστω με τις βασικές καλύψεις που προβλέπει ο νόμος ενώ για την ταχύτερη διεκπεραίωση των διαδικασιών «ανθεί» τους τελευταίους μήνες η «on line» ασφάλιση, λύση που επιτρέπει στους οδηγούς να αποκτήσουν το συμβόλαιό τους χωρίς καν να μετακινηθούν από το γραφείο τους.

Οι διασταυρώσεις που θα πραγματοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία και με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, έχει προφανές δημοσιονομικό ενδιαφέρον καθώς ακόμη και στον κρατικό προϋπολογισμό έχει εγγραφεί πρόβλεψη για είσπραξη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ μέσω των παραβόλων και των προστίμων.

Να σημειωθεί ότι βάσει της νομοθεσίας, το παράβολο των 250 ευρώ είναι η ελάχιστη ποινή που προβλέπει η νομοθεσία για όσους εντοπιστούν να έχουν αυτοκίνητο σε κυκλοφορία χωρίς να το έχουν ασφαλίσει. Προβλέπεται επίσης, σε περίπτωση ελέγχου, αφαίρεση πινακίδων, άδειας κυκλοφορίας αλλά και βαρύ χρηματικό πρόστιμο. 

OFFICE4YOU - Ευθύνη , Συνέπεια , Αξιοπιστία

Σας δίνουμε αυτό ακριβώς που ψάχνετε

Αν ψάχνετε ασφάλεια αυτοκινήτου και θέλετε να συνδυάσετε μοναδικά προνόμια και πρωτοποριακές καλύψεις, εμπιστευτείτε μας!  

Δεσμευόμαστε για την αποζημίωση

Σε περίπτωση ζημιάς, δεσμευόμαστε να σας αποζημιώσουμε εντός 5 εργάσιμων ημερών από την παραλαβή των απαραίτητων δικαιολογητικών. 

Επιβεβαιώνουμε ότι είστε ευχαριστημένοι

Το OFFICE4YOU βρίσκεται καθημερινά κοντά σας με μια νέα φιλοσοφία στις ασφάλειες αυτοκινήτων online, καθώς σας προσφέρει πρωτοποριακές υπηρεσίες, αμεσότητα και προσωπική εξυπηρέτηση. Επιλέξτε ένα από τα προγράμματα που ταιριάζουν στις δικές σας ανάγκες και επωφεληθείτε από ολοκληρωμένες καλύψεις, πολλαπλές εκπτώσεις και ουσιαστικές παροχές. 

Συμπληρώστε τα  πεδία που βρίσκονται στη Φόρμα Τιμολόγισης Οχήματος  και θα σας προτίνουμε την βέλτιστη ασφάλιση για το όχημά σας.

OFFICE4YOU - Μπεκίρη Πηνελόπη    ( Ασφαλιστικός Συμβουλος )

Ελ.Βενιζέλου 21 - Μυτιλήνη  Τ.2251034460


Πηγή: www.nextdeal.gr